Dette er årets studentorganisasjon

Sammen studentliv startet i fjor med å kåre årets studentorganisasjon på Vestlandet. Årets vinner er friByte.

Publisert

Torsdag kveld ble årets studentorganisasjon på Vestlandet kåret på Kvarteret. Juryen understreker at friByte har bidratt til både godt sosialt miljø og faglig innhold av høy kvalitet.

Tre organisasjoner var med i finalerunden. Springbrettet, som arbeider med å minske avstanden mellom studenter og næringsliv gjennom blant annet ved å arrangere karrieredager, og HSI - Haugesund studentidrettslag, som drifter flere idrettslag i byen.

Juryen sa følgende om hvorfor akkurat friByte ble kåret til årets vinner: «FriByte har utmerket seg som en uvurderlig ressurs for flere studentorganisasjoner gjennom sitt dedikerte engasjement for å mobilisere studentaktivitet og trivsel på flere nivåer.»

Studentorganisasjonen ble startet i 2002, da de splittet fra it-gruppen ved Kvarteret. I fjor høst arrangerte friByte Bergens første studentdrevne teknologikonferanse om åpen kildekode. 

Juryen har bestått av Alexander Papas fra HVL, Yvonne Angelica Veka fra Noroff, Sander Michael Ringstad fra Velferdstinget Vest og Henrik Tjore fra Sammen Studentliv. Det kom til sammen inn 167 nominasjoner, som er en økning på 20 fra i fjor. 

Juryens begrunnelse

FriByte har utmerket seg som en uvurderlig ressurs for flere studentorganisasjoner gjennom sitt dedikerte engasjement for å mobilisere studentaktivitet og trivsel på flere nivåer.Organisasjonen skiller seg ut ved å tilby essensielle IT-tjenester som ikke bare effektiviserer andre studentorganisasjoners daglige drift, men også bidrar til å øke medlemmenes kompetanse innen IT-feltet. FriByte gir sine medlemmer en verdifull mulighet til å få praktisk erfaring og utforske utfordringer som er relevante for arbeidslivet. Komitéen for Årets Studentorganisasjon har lagt vekt på FriBytes engasjement for å støtte andre studentorganisasjoner og fremme studentvelferd, samtidig som de skaper et inkluderende miljø for sine egne medlemmer. Gjennom arrangementer som Bergens første studentdrevne teknologikonferanse om åpen kildekode, har FriByte ikke bare bidratt med faglig innhold av høy kvalitet, men også skapt en viktig møteplass for studenter med interesse for ITOrganisasjonen har oppvist imponerende vekst og utvikling, både teknisk og organisatorisk, med økning i medlemsmassen, utvidelse av tjenestetilbudet og vellykkede arrangementer både innad og utad. FriByte har bevist seg som en pålitelig og verdifull ressurs for studentorganisasjoner, og deres vedvarende innsats og dedikasjon fortjener stor anerkjennelse og belønning.

For ordens skyld: friByte selger noen av sine tjenester til Studvest.

Powered by Labrador CMS