Diskuterbar til nye lokaler

Bygget pusses opp, men AFK-kunst bevares.

PAUSE. Diskuterbar bytter lokaler ett års tid, men denne veggpryden venter til baren kommer tilbake. ARKIVFOTO: Adrian Grindbakken
Publisert Sist oppdatert

Ulrike Pihls hus, en del av Det samfunnsvitenskapelige fakultet (SV) ved Universitetet i Bergen (UiB) skal pusses opp på nyåret. Fakultetets egen studentbar, Diskuterbar, må derfor stenge under perioden med oppussing.

SV-baren åpnet i starten av 2019, og er ikke i planene for oppussing når «U-Pihl» denne gangen skal få seg et løft. Den må likevel stenge dørene under oppussingsperioden.

Barleder Karl Petter Fjelltveit kan imidlertid fortelle at de har fått låne et annet lokale i Christies gate 18. Et steinkast fra dagens lokaler, i retning Studentsenteret, vil Diskuterbar etter planen holde til i ett år. 

– De nye lokalene har takterrasse, med utsikt over Bergen sentrum, forklarer Fjelltveit fornøyd.

Han håper at studenter fortsatt vil ta i bruk «nye» Diskuterbar på dag- og kveldstid i 2021.

Unik kunst bevares

Det er eiendomsavdelingen ved UiB som finansierer oppussingen av Ulrike Pihls hus, og det er også de som ga økonomisk støtte til å bygge Diskuterbar i 2019.

Da SV-baren først åpnet i 2019, brukte UiB flere titusener av kroner på veggdekor til baren. Blant annet AFK, kunstneren som blant annet er kjent for sitt bilde av Sylvi Listhaug korsfestet, står bak deler av kunsten. Denne vil være en del av baren også etter oppussingen av Ulrike Pihls hus.

– Det er kontraktfestet at kunsten skal dekkes til og beskyttes under oppussingsperioden, forteller Marius Ask Waage, prosjektleder for oppussingen.

Fjelltveit på sin side er glad for at kunsten ikke blir fjernet.

– Kunsten på veggen er en del av Diskuterbar sin identitet, forklarer barlederen.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS