Disse badestedene vil du ikke gå glipp av

Når Bergen viser seg fra sin beste side er det kun én riktig ting å gjøre: Hoppe i havet!

VIL DU BADE? Dette er Bergens mest royale badeplass.
Publisert

Enten du er en rutinert helårsbader eller nyfrelst av solen som har inntatt Bergen, er det ikke alltid lett å velge hvor du vil ta en dupp i varmen. Her er badesteder under 20 minutter fra sentrum som aldri slår feil.

Kongen 

ROYALT: Og nokså britisk, også

En liten buss- eller sykkeltur fra sentrum ligger Gamlehaugen. Her er det bokstavelig talt kongen som bor på haugen, i hvert fall når han er på besøk i byen. Mellom badene kan du slå deg ned på den store gressplenen blant frodige trær og nyklipte hekker. Dette er garantert byens mest rojale badeomgivelser, et mer idyllisk badested skal du lete langt etter. 

Fullt i den engelske hagen? Ta turen til Langestranden eller Kyrkjetangen, to andre perler rundt Nordåsvannet.

Lille Hellas 

LITTLE GREECE: Men olivene må du ta med selv.

Ta med oliven og fetaost og gjør badeturen til en reise til sydligere strøk. Ikke alle finner frem til den greske oasen som ligger på baksiden av USF Verftet, på Nøstet-siden av bygningen. Hvis du er heldig møter du den lokale hunden Daisy ved det hvite og blå bygget. Her er det le for vinden, solvegg og badetrapp. Klarer du å finne teksten «Du har spist spaghetti» som er malt på trappen, vet du at du har funnet frem til riktig sted. 

De andre klassikerne like i nærheten er Nordnes sjøbad og Nøstet.

Solnedgangsviken

INSPO: Men drikk med måte

Et lite steinkast fra Florida bybanestopp ligger Solheimsviken. Rett ved Moxy-hotellet finner du trebrygger med utsikt over Puddefjorden som gjør seg best når solen er på vei ned. Her er det ingen stige (og ingen stuping!), men skiferstein som går ned til vannkanten. Dette stedet er en go-to for en kveldsdukkert. 

Lar du deg sjenere av nysgjerrige hotellgjester som blir tilskuere bak deg? Dra til Marineholmen, her er det kun BI-studenter som har utsikt til svømmetakene dine.

Sjøviken 

BERGENS SØRENGA? Muligens.

Følger du sjølinjen ved Sandviken er det ingen mangel på gode steder å plaske. En sikker vinner er den såkalte PwC-stranden. Badeplassen ligger gjemt bak konsulentfirmaet sitt hovedkontor et like stykke utenfor Skuteviken. Her kan du ligge på både trebrygger og gressplen, godt skjermet fra den trafikkerte bilveien som ellers preger vannkanten. 

Fortsetter du lengre ut i Sandviken kan du dra på ordentlig skattejakt. Du har selvsagt mange etablerte steder som Skuteviken, Sandviken Sjøbad og Biskopshavn, men hvis du leter godt finner du kanskje noen skjulte brygger du ofte har helt for deg selv.

Så hva er det du venter på? Velg en badeplass og hopp uti!

Powered by Labrador CMS