Disse skal spille på Høydenfestivalen

Årets Høydenfestival foregår helt på tampen av sommeren, siste helga i august. Disse skal spille.

KAKKMADDAFAKKA: I 2022 sto blant annet bergensbandet Kakkmaddafakka på scenen på Høydenfestivalen.
Publisert Sist oppdatert

Det begynner å bli en tradisjon. Å innvie det akademiske året med festival i Nygårdssparken. Sitte under discokula på det irrgrønne gresset, gå på konsert og drikke øl. 

Programansvarlig Eivind Gjerde har følgende å si om årets bookinger:

– Dette er dyktige artister som lager gode publikumsopplevelser. Vi har vært opptatt av å booke bergensbaserte artister og vise at byen har mye bra å by på. Også er det jo et mangfold her, både av hensyn til kjønn og sjanger. 

– Noe nytt av året? 

– I år gønner vi ut mer enn bare musikk! I år blir det også satsing på andre aktiviteter. Selv om jo musikken står i front.

Selv gleder han seg mest til å se Todd Terje.

– Blir gøy å se han sette publikum i sving! Det er forøvrig lenge siden han har spilt i Bergen. 

Om du er tidlig ute og kjøper early-bird billetter som student får du de til 649 kroner. 

Det samme skjer igjen i år, og dette er artistene som skal spille: 

Lekende Lett: Bergensduoen som kaller seg Lekende Lett spiller Miami Bass, og måtte stappe inn publikum under fjorårets Dragefjellet minifestival.  

Todd Terje: Mjøndølingen Terje Olsen, eller Todd Terje, er en del av Oslodiscoen. Den nord-norske avisa iTromsø hadde følgende overskrift om EP-en han ga ut i 2017: «Drit i Kygo, her er Norges ubestridte dansekonge!»

Kaja Gunnufsen: Debutalbumet Faen Kaja ble tatt meget godt imot da det kom, og Gunnufsen kom faktisk til Bergen tidligere i år for å spille plata fra start til slutt. På Høydenfestivalen spiller hun sikkert litt annen musikk også.

Sjøbadet: Boybandet fra Nordnes spilte musikk sammen for første gang på ungdomsskolen. Med cheesy tekster, sommerlige gitarriff og bergensdialekt bringer de bergensbølgen videre.

9 grader nord: De to tamilske søstrene Mira (29) og Dipha (25) Thiruchelvam har gått sammen med Jakob Sønnesyn og  Jakob Sisselson Hamre for å lage norsk-tamilsk fusion. Deres siste album fikk seks av seks stjerner av BTs musikkanmelder. 

Powered by Labrador CMS