Kultur

Driblende følelser ble til album

Halvor Anspach Thormodsæter (21), kjent under artistnavnet Tribino, er ute med sitt første album. «Dribbling Emotions» er et resultat av følelser som dribler i mot hverandre – der alle vil vinne.

LANG PROSESS: Tre år etter debut-EP-en «Lift Off» slipper Tribino endelig album.
Publisert Sist oppdatert

Tre år etter prosjektet «Dribbling Emotions» startet, er Halvor Anspach Thormodsæter sitt første album ute. Artisten kombinerer artistlivet med jazzmusikkstudier ved Griegakademiet.

Det unge talentet er nå klar for å vise verden hva han har jobbet med de siste årene, og i den anledning tok vi en prat med bergenseren om albumet, følelser, studier og ambisjoner.

En annerledes prosess enn tidligere

Thormodsæter forteller at prosessen ved å lage det nye albumet har vært forskjellig fra sin første EP. I sitt forrige prosjekt «Lift Off» hadde han en tydelig plan fra starten av, der han visste hvilke låter han ville lage og hvordan det skulle høres ut. Denne gangen er det litt annerledes.

Hva er ideen bak Dribbling Emotions?

– På dette prosjektet ville jeg ha mye mindre rammer til å begynne med. Bare lage masse låter og prøve å sette sammen noe, og ikke tenke så mye på hva jeg gjorde underveis.

Det var på denne måten han fant det spennende albumnavnet «Dribbling Emotions». Det er nemlig denne tematikken som går igjen på albumet: Masse følelser som dribler i mot hverandre – der alle følelsene vil vinne.

Ingen utfordring å kombinere studier og musikken

Thormodsæter studerer utøvende jazzmusikk på Griegakademiet ved Universitetet i Bergen, med trommer som hovedinstrument. På skolen har han også produsert noe av musikken til albumet.

I STUDIO: En del av albumet er spilt inn på Griegakademiet, hvor Thormodsæter også studerer.

– Jeg har spilt inn vokalen på et par låter her. Ellers spiller vi inn i Oslo og et annet sted i Bergen. Litt overalt egentlig. 

Hvordan er det å kombinere musikken med studier?

– Musikken er en del av studiet, så det er naturlig. Alle som studerer her har prosjekter som de holder på med. Det er mest praksis i studiet og vi spiller med hverandre hele tiden. Eksamenen vår er bare å ha en konsert. 

Hvordan vil du beskrive musikken og sjangeren?

– Det er litt vanskelig med sjanger, men det er en hiphop plate med masse elementer av jazz og improvisasjon.

Har samarbeidet med flere
HIP HOP: Thormodsæter besrkiver plata som en hiphop plate med med masse elementer av jazz og improvisasjon.

Thormodsæter forteller at han har samarbeidet med flere på albumet. Han drar frem produsentene Erik Halvorsen og Sigmund Vestrheim som spesielt viktige for produksjonen av albumet.

Har du en favorittlåt på albumet?

– Hmm, det skifter jo hele tiden, men kanskje akkurat nå er det en som heter «Best Friend». 

Låta handler ifølge Thormodsæter om en som er litt annerledes, som har blitt mobbet, men som egentlig er dritfet.

– En som man egentlig bare vil være bestevenn med, forklarer han.

– Lyst å leve av det

Det er over et år siden albumet ble ferdig, noe som gjør Thormodsæter spesielt spent på å høre folks tanker om albumet.

KICK: Thormodsæter er spent på å høre hva folk synes.

– Jeg er spent på å høre på hva folk synes, samtidig som det er litt uinteressant. Fordi jeg synes det er kick uansett. Det er gøy å bare få det ut, og begynne på noe nytt.

– Har du en drøm med musikken?

– Jeg har jo lyst å leve av det. Det er jo derfor jeg studerer, for å få det til!

Powered by Labrador CMS