– En gang BLAK, alltid BLAK

Studentkoret BLAK arrangerte onsdag kveld en støttekonsert til innsamling for tidligere BLAK-medlem og hennes kreftbehandlingen i utlandet.

HARMONI. UIB-korene BLAK, Studinekoret Sirenene og Mannskoret Arme Riddere holder konsert til inntekt for BLAK-alumnis kreftbehandling.
Publisert Sist oppdatert

En gang BLAKER, alltid BLAKER. Det var utgangspunktet da Studentkoret Blandede Akademikere (BLAK), sammen med Mannskoret Arme Riddere og Studinekoret Sirenene fylte Johanneskirken med sangglede, smil og latter, onsdag kveld.

Formålet med konserten var tydelig: Tidligere medlem av BLAK, Johanna Melingen Alvsåker skal se enda en sommer. 

ALUMNI. Johanna Melingen Alvsåker er tidligere medlem av studentkoret BLAK. Onsdag arrangerte koret en støttekonsert til inntekt til kreftbehandling for henne. Foto: Privat

For 33-årige Alvsåker er ikke alternativene mange. Etter fire år med aggressiv benmargskreft vender hun nå til utlandet for behandling.

– Behandlingen som jeg trenger er dyr. Det eneste realistiske alternativet for meg finnes i Israel, sier Alvsåker.

For å ha råd til behandlingen har hun startet spleisen «Hjelp meg overleve». På noen uker har det blitt samlet inn halvparten av behandlingens fullstendige pris på to til tre millioner kroner.  

– Spleisen fikk en knallstart på over millionen på 24 timer. Jeg var helt overveldet, sier Alvsåker.

– En trist konsert hadde ikke gitt noen mening

BLAK valgte å støtte Alvsåker ved å arrangere denne støttekonserten , hvor alle inntekter går rett til spleisen.

Til tross for et alvorlig tema var Johanneskirken på onsdag kveld fylt av glede. Med sang, latter og humor klarte BLAK, sammen med gjestene Studinekoret Sirene og Mannskoret Arme Riddere, å gjøre konserten til en munter opplevelse for gjestene.

Ifølge Elin Strand, som er BLAK-alumni fra Johanna Alvsåkers tid i koret, er dette nettopp hva Alvsåker hadde ønsket.

– Johanna er ikke en trist person, hun velger alltid å se det positive i ting. Derfor hadde ikke en trist konsert gitt noen mening, sier hun.

Strand forteller at hun og Johanna er gode venner enda i dag. De er en gjeng BLAK-alumni som holder nær kontakt, og som i dag er på plass i Johanneskirken for å støtte Johanna. Strand gjentar sitatet:

BLAK-ALUMNIER. Det er fremdeles mange fra Johanna Alvsåkers tid i BLAK som holder nær kontakt. Flere fra gjengen var onsdag på plass i Johanneskirken for å støtte vennen deres.

– En gang BLAK, alltid BLAK.

Hun forteller at det i en slik situasjon betyr ekstremt mye at så mange vil hjelpe og at de heier på henne. 

– Viktig for koret

Konrad Stokken Markvoll, leder for BLAK, sier at det å bidra til sin alumnis kamp for livet var viktig for hele koret. 

– Hos oss er det sånn at hvis du en gang har vært medlem av BLAK så er du alltid en del av BLAK. Når livet blir vanskelig stiller vi selvfølgelig opp for å støtte, sier han.

– Gjennom konserten på onsdag samlet vi inn over 13.000 kroner fra over 70 gjester, forteller Markvoll.

I tillegg gir BLAK selv en donasjon på 10.000 kroner for å hjelpe Alvsåker på sin reise.

Alvsåker sier at BLAK har vært en stor støtte.

– BLAK har betydd utrolig mye for meg helt siden jeg først ble medlem av koret. At de nå organiserer en egen konsert for meg er helt fantastisk og veldig rørende, sier Alvsåker.

Håpet om å få oppleve en ny jul

Alvsåker selv er derimot ikke fysisk til stede i kirken. Hun er for tiden i Israel. 

– Jeg hadde selvsagt ønsket å være med på konserten, men nå kan jeg dessverre ikke det. Jeg er uansett evig takknemlig for alt BLAK har gitt meg, sier hun.

PÅ VEI. – Jeg hadde selvsagt ønsket å være med på konserten, men nå kan jeg dessverre ikke det. Jeg er uansett evig takknemlig for alt BLAK har gitt meg, forteller Alvsåker. FOTO: Privat

Spleisen og behandlingen i Israel er nå Alvsåkers beste håp om å få oppleve en ny jul, og kanskje en ny sommer. Det er legene i Norge som har anbefalt henne å se til utlandet for CAR-T-behandling. Fra onsdag, 16. februar, er hun i Israel for å prøve å få den hjelpen hun trenger.

– Jeg er ikke klar for å gi opp i en alder av bare 33 år. Jeg må ha prøvd alt jeg kan for å vinne denne kampen. 

Powered by Labrador CMS