Kultur

– En slags spurv som står opp fra asken

Etter mange års dvale er HF-revyen endelig tilbake på beina, med mer engasjement enn på lenge. Er det endelig håp for den aspirerende gjengen?

DUKET FOR COMEBACK: Er tiden inne for HF-revyen? FOTO: Alva Christinsdatter Mitchell
Publisert Sist oppdatert

Arrangementet «revyfest» fra det humanistiske fakultet (HF) poppet opp på facebooksiden min. De prøver seg altså igjen. Forrige semester skrev Studvest om hvordan HF-revyen manglet frivillige, og ikke fikk satt opp sketsjeshowet sitt likevel. Det er på sin plass å stikke innom for å sjekke hvordan det går med gjengen.

Forberedt på den småkleine stemningen når bare en håndfull folk faktisk dukker opp, er overraskelsen stor når flere sofaer, overfylt av mennesker, er slått sammen og det er flust av liv og latter på Ad fontes, studentbaren på HF.

GOD STEMNING: Lokalet fylles opp av folk og latter. FOTO: Alva Christinsdatter Mitchell

I det jeg trer inn i lokalet, rekker studenten som sitter i midten av sofafortet opp hånden og roper

– Hei! Er du her for HF-revyen?

Det er revysjef Ingeborg Nilsen Vatle som kan fortelle at joda, hele denne gjengen er faktisk her for HF-revyen, og kvelden er bare å så vidt i gang.

Her blir det liv

Det er visst endelig HF-revyen sin tur til å skinne. Sammen med regissør Adrian Magnus Øybø går revysjef Vatle inn for å få revyen i gang for fullt, igjen.

­– Jeg var med i jussrevyen i tre år, så hadde jeg lyst til å være med i revy igjen, og da var det HF-revyen som fantes. Dermed bestemte Ingeborg og jeg oss for å starte det opp igjen og dra med litt folk, forklarer Øyby.

Det startet med deres vennegjeng på syv personer. Noen av dem var med i fjorårets revy, men da de skjønte at det ikke kom til å bli noe av, begynte de i det små å lage noe på siden. Gjennom sommerferien fortsatte de å planlegge, før det til slutt brakte løs ved studiestart.

– Vi rir på en bølge av nye studenter som har lyst til å være med å bidra, sier Vatle mens hun titter rundt på aktiviteten i rommet.

VENNEGJENG: Årets styre er en startet som en vennegjeng som ville få ting i gang. Bak fra venstre: Gunnhild Paulsen (27), Tord Varhaug Lie (21), Ingebord Nilsen Vatle (27), Adrian Magnus Øybø (25), Kim Haugen (25). Foran fra venstre: Victor Ossian McGregor (22), Selma Joyce Olsen (24). FOTO: Alva Christinsdatter Mitchell

HF-revyen har nå 77 medlemmer i facebookgruppen sin og nærmer seg å bli den største undergruppen på hele HF-fakultetet.

– Ja, ler Vatle før hun beskriver det slik:

– Vi er vel en slags spurv som har stått opp fra askene.

Ser lyst på fremtiden

Selv om de ennå mangler frivillige til bortimot alle undergruppene, er det ikke håpet det skal stå på. Målet er å fylle opp plassene på undergruppene kostyme, rekvisitter, scene, PR og sminke.

– Jeg er sikker på at vi kommer til å få satt opp en revy, mener Vatle.

– Og den kommer til å bli bra. Dette virker som en veldig god gjeng. 

Det er store forventninger til revyen som skal settes opp rundt månedsskifte februar/mars neste år. Revystyret kan avsløre at den kommer til å handle om hverdagen på HF.

Likevel legger de vekt på at det hele handler om mer enn bare selve revyen.

SMAKEBIT: Årets skuespillere gir liten smakebit på deres kunster med en gjennomgang av De tre bukkene bruse. FOTO: Alva Christinsdatter Mitchell

– Jeg tror dette kan være veldig bra for det sosiale miljøet på HF, sier økonomiansvarlig og nestleder Tord Varhaug Lie.

– Det er et tilbud som har manglet på HF, legger skuespiller, kostymesjef og dansesjef Kim Haugen til. 

Alt i alt er det langsiktige håpet at revyen skal leve videre selv når dagens ledelse er ferdig. Først gjenstår det å se om årets revy faktisk blir noen av.

Det har vist seg å ikke være noen selvfølge de siste årene.

Powered by Labrador CMS