Foreldre på besøk? Dette kan dere gjøre.

Skal du ha bypåske med foreldre på besøk, til det som kanskje er verdens fineste studentby? Forventningene er høye, og du har jo ikke lyst til å skuffe dem med den egentlige hverdagen din. Ingen grunn til å klø seg i hodet. Studvest har lagt planene for deg!

BRYGGEN: Å besøke bryggen er selvsagt en obligatorisk aktivitet. FOTO: Magnus Laundal (arkiv)
Publisert

Hotellfrokost

Foreldrene dine bor sikkert på hotell under oppholdet, dette må du utnytte! Dersom ikke den litt slappe brødskiva med gulost eller vassgrauten frister, kan det være godt å starte dagen med en god porsjon av «spis så mye du klarer» på hotellbuffeten, før du skal vise frem alle kriker og kroker av studentbyen din. 

Bade hele året

Regn og kulde trenger ikke stoppe badegleden. Som i resten av landet har flytebryggene med badstue og bading inntatt Bergen. Langs vannkanten rundt byen ligger Heit Bergen Sauna, Heit Laksevåg Sauna, City Sauna Bergen og Laugaren. Her kan man enten leie sin egen sauna eller kjøpe drop-in billett. 

Nordnes sjøbad kan også by på oppvarmet basseng og badstue, men her kan du ikke regne med å være alene.

NORDNES SJØBAD: Her kan dere kose dere med mange fremmede mennesker! (arkiv)

Tur

Dersom været og formen tillater det, kan det være deilig å komme seg opp i høyden på ett eller flere av de sju byfjellene. Du kan nesten ikke si at du har vært i Bergen uten å ha sett utsikten fra Fløyen, men utsikten er minst like fin fra et av de andre fjellene, så her er det bare å velge og vrake. 

Pro tip: Med en helt vanlig skyssbillett kommer man seg ut til Askøy og tilbake igjen med rutebåt. Det er en fin aktivitet om man vil slå ihjel litt tid. Her har de også Burger King med gammelt interiør, nesten vintage! Sett dere ned og nyt burger og bølgeskvulp! 

FLØYEN: Fra Fløyen kan du peke på og fortelle foreldrene dine om hver eneste krok av byen. (arkiv)

Kafé-guide

Skikkelig kaffe er ikke hverdagskost for studenter flest. Kaffemisjonen, som også går under navnet Blom, spesialiserer seg på kaffe. Sitt ned eller ta kaffekoppen med når du skal vise de stolte rundt på studiestedet ditt.

Utover mot Nordnes ligger Løvetann Cafe & Bistro. Her har de mye digg. Og det beste av alt? Du betaler ikke selv. Nyt croissanter eller toast med egg og bacon med relativt god samvittighet. Kafeen har dessuten allergivennlige alternativer. 

Det finnes også en haug andre kafeer i byen. Bare i sentrum er det seks Godt Brød filialer, to Dromedar Kaffebarer, to Espresso House, to Starbucks og slik går visen, så det er ingen grunn til å være kaffetørst . 

Kunst

Sentrumsmuseet KODE har en rekke forskjellige utstillinger i løpet av året, fordelt over flere bygg. Museet har faktisk den tredje største Munch-samlingen i verden. Her kan man titte selv eller få guidet visning der man kan høre om Munchs liv og bakgrunnen for kunsten. 

Kunst er subjektivt, så om du og foreldrene dine er mer interessert i urban og moderne kunst, er Gategalleriet på Nøstet stedet å dra. Her har de blant annet kunst fra Bjarne Melgaard og «Guttestreker».

GRATIS: Det er ikke dyrt alt som er fint.

Det er også verdt å sjekke om det har kommet ny gatekunst på hjørnet i krysset mellom Hans Holmboes gate og Fosswinckels gate. Det har vært Sylvi Listhaug tidligere, så det er lov å håpe på Sandra Borch. 

Teater

Både Den Nationale Scene og Det Vestnorske Teateret er plassert midt i byen, og viser ulike teaterstykker nesten hver dag. Ellers kan Studvest anbefale Stand up på Ole Bull Scene, hver torsdag og fredag. 

Brann-kamp

Det er få andre steder du får kjenne så godt på bergensfølelsen som på Brann kamp. Med et høyt nivå på både kvinne- og herresiden, blir det garantert en morsom kamp - enten du er supporter eller ei.

Her kan det fort bli litt amper stemning, men det er jo tross alt viktig å vise hvordan Bergen virkelig er. 

BRANN STADION: Det er her bergensånden kommer frem! FOTO: Ina Romslo Rønning (arkiv)

Restaurantbesøk

Når det nærmer seg middagstid er Studvests klare tips å ta med foreldrene dine på de restaurantene du ikke tar deg råd til å spise på selv! På lista vår står Marg og Bein, Røyk, Villani, Bien og Kogi. Hvis ikke er sushien hos Sumo både dyr og digg. 

Handletur

Hvis foreldrene dine heller bor hos deg er det bare rett og rimelig at de betaler for maten. Ta med deg foreldrene i nærbutikken og fyll vognen opp til randen! Og du? Ikke velg First-Price!

SPØKELSESVOGN: Kanskje er det slik handlevognen din føles når du må betale selv.
Powered by Labrador CMS