Gir midler til en god studiestart i januar

Studentorganisasjoner i Bergen kan nå søke støtte til å skape studentaktivitet under pandemien.

STØTTE TIL INITIATIV. Sammen, Velferdstinget Vest og Kulturstyret gir ut midler til studentorganisasjoner som skaper en bedre studiestart i januar. ARKIVFOTO: Andrea Olsen
Publisert Sist oppdatert

Velferdstinget Vest og Kulturstyret skal på vegne av Sammen fordele én million kroner til de studentorganisasjonene som vil sette i gang nye initiativ og prosjekter i Student-Bergen, samt i de andre studentbyene hvor Sammen er studentsamskipnad.

Hvem som helst kan søke, uavhengig av om ideen du søker med er rettet mot mange studenter eller mindre grupper. Organisasjoner som vil bidra til en god studiestart i januar og februar 2021 blir imidlertid prioritert.

Færre hverdagsgleder
Ny runde med støtte

Færre hverdagsgleder

Leder i Velferdstinget Anette Arneberg ser nå at studenter tviler på om de i det hele tatt skal vende tilbake til Bergen etter jul.

– Under korona har studentene fått færre møteplasser, de treffer færre medstudenter og har færre ting å glede seg til i hverdagen, forteller hun.

170820_Anette_Arneberg_AO_025
OMSTILLING. Leder av Velferdstinget, Anette Arneberg, mener det er viktig å hjelpe organisasjonene med å tilpasse seg tiden vi lever i. ARKIVFOTO: Andrea Olsen

Hun understreker at studentorganisasjonene er en viktig måte for studentene å være sosiale på, men vel så viktig er det at de utvikler evner og interessefelt studentene måtte ha.

– Noe av det viktigste vi kan gjøre i denne situasjonen er å stimulere organisasjonene slik at de kan omstille og tilpasse seg og kunne sette i gang nye ting som skjer for studentene.

Ny runde med støtte

Våren ble krevende for studentkulturen og studentfrivilligheten, og Velferdstinget Vest etterlyste dermed midler til å hjelpe den opp på beina igjen. De fikk da en krisepakke på to millioner kroner til å dele ut til studentkulturen.

Det ble imidlertid søkt om hele tre millioner kroner.

– Det viser jo at det fortsatt er behov for støtte, sier Arneberg.

Denne gangen er det ikke noen krisepakke, men midler som kan hjelpe organisasjonene til å satse videre og få ting til å skje for studenter som kommer tilbake til Bergen etter juleferien.

8-1500x1000x72ppi
USIKKERT. Mange studenter er usikre på om de skal komme tilbake til Bergen etter juleferien, forteller VT-leder Anette Arneberg. ARKIVFOTO: Anne Lea Pfistner

– Mange har kommet til oss og fortalt om ting og prosjekter de har lyst til å sette i gang, men midler er ofte en problemstilling. Vi synes det er veldig positivt at organisasjonene vil få ting til å skje for studenter, og vil gjerne bidra til å gjøre studentkulturen mer tilgjengelig også under nedstengning, sier Arneberg.

Du kan søke om midler til din organisasjon på Sammen sine nettsider. Fristen er mandag 14. desember.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS