Karen (21) har over 90 000 følgere på Instagram – spiser sunt og billig

Hun er fulltidsstudent, har deltidsjobb og står bak den populære Instagram-kontoen «fattig.student».

Publisert Sist oppdatert

– Jeg startet Instagram-profilen anonymt, og har aldri reklamert for den selv. Folk har bare funnet meg. Grunnen er nok at jeg har knekt koden der jeg kan spise billig, men samtidig sunt og variert. Det er noe mange lurer på hvordan de skal gjøre selv, sier Karen Elene Thorsen.

21-åringen er student, har deltidsjobb og er administratoren bak Instagram-kontoen «fattig.student» med over 90 000 følgere. For ett og et halvt år siden ønsket hun å reise, men var nødt til å spare penger.

VARIERT. Selv om maten er billig, kan den og være sunn og variert ifølge Thorsen. PRIVAT/KAREN ELENE THORSEN.
VARIERT. Selv om maten er billig, kan den og være sunn og variert ifølge Thorsen. PRIVAT/KAREN ELENE THORSEN.

Dette valgte hun å gjøre ved å lage billig mat, som hun dokumenterte på Instagram-kontoen, med en tanke om at andre var i samme situasjon og trengte inspirasjon.

Kan leve av hobbyen

For tiden studerer Thorsen Livsstilsendring og Folkehelse ved Høyskolen Kristiania (HK), men hun ser nå at den tidligere hobbyen er noe hun muligens kan leve av.

– Jeg ønsker å leve av dette, og ser at det er mulig. I tillegg er studiet jeg tar veldig relevant innenfor ernæring.

Å sjonglere matlagning, posting av matbilder, skole og deltidsjobb, kan gjøre at hverdagen til studenten blir hektisk.

– Mitt aller beste tips er å holde hodet kaldt og gjøre en ting av gangen. Det er som regel når man stresser for mye at ting raser sammen, sier hun.

Er bare en vanlig student

Thorsen forklarer at planen framover er å starte en Youtube-kanal slik at hun kan svare på flere spørsmål i dybden.

– Det hyppigste spørsmålet jeg får er nok hva jeg spiser til frokost, lunsj og kvelds, da jeg hovedsakelig poster oppskrifter til middager.

Selv om mange av spørsmålene Thorsen får er både gode og relevante, er det ikke alle som er av lik kvalitet.

– Noen ganger virker det som folk glemmer at jeg bare er en vanlig student, og ikke et søkefelt på Google. De kan stille spørsmål som «hvor lenge må jeg koke et egg» eller «kan jeg spise dette?», sier Thorsen med et smil.

MATBLOGGER. For tiden studerer Thorsen Livsstilsendring og Folkehelse ved Høyskolen Kristiania, og administrerer en matblogg på Instagram med over 90 000 følgere. FOTO: PRIVAT
MATBLOGGER. For tiden studerer Thorsen Livsstilsendring og Folkehelse ved Høyskolen Kristiania, og administrerer en matblogg på Instagram med over 90 000 følgere. FOTO: PRIVAT

Hun legger til at hun uansett setter svært pris på engasjementet rundt Instagram-profilen.

Dette er hennes tips

Det er ikke alltid lett å planlegge lenger enn to timer fram i tid når man lever som student, men det er faktisk mulig å bruke minimalt med penger på mat.

– Mine beste sparetips er å kaste så lite mat som mulig, handle kun én gang i uken, sjekk ut de ulike prisene, og velg det billigste.

I tillegg bør man prøve å spise mer vegetar og vegansk, mener hun.

Bruker noe penger på tull

Thorsen har et strengt matbudsjett, men er derimot ikke alltid like streng mot seg selv på andre økonomiske områder.

Hun forteller at hun for øyeblikket sparer til en reise. Etter hun har satt av penger til reise, leie og mat, går de resterende pengene ofte til tull.

– Her om dagen var jeg på byen og brukte litt mer enn planlagt, eller så kan jeg finne på å kjøpe et unødvendig klesplagg. Med et strengt matbudsjett kan jeg ta meg slike friheter, sier hun.

Powered by Labrador CMS