KMD-studentene får 50.000 for å lage utstilling

For tredje året på rad arrangerer studentene på fakultet for KMD ved UiB sin helt egne vårutstilling. Både fordi de ønsker å samle studentene ved fakultetet og fordi de vil ha flere utstillingsmuligheter.

SNART KLAR: I dag åpner «Grand Spring Exhibiton»
Publisert Sist oppdatert

Sofia Borne (24), Xenia Ockens (24) og Rasmus Arvidsson (27) studerer alle bachelor i kunst ved kunst, musikk og design (KMD), og er med på å arrangere årets «Grand Spring Exhibiton». De begynte planleggingen allerede i november i fjor. 

Studvest møter dem når det er et døgn til utstillingen skal åpne, og det er mye arbeid som gjenstår. I utstillingshallen til KMD er studentene i full gang med å installere verkene sine. På gulvet ligger verktøy, ledninger og byggematerialer strødd. Likevel virker det som arrangørene fortsatt holder roen. 

– Vi ligger mye bedre an enn i fjor, sier Arvidsson. 

Vanskelig å få med alle

Utstillingen er et forsøk på å samle de ulike studentgruppene på fakultetet. 

– Vi har veldig lite med hverandre å gjøre. Så det er vel egentlig et initiativ for å forsøke å samles litt og lage noe sammen, forteller Arvidsson. 

Studenter fra kunst og design stiller ut kunsten sin i utstillingshallen på KMD og en utstillingshall på Paradis. Det skal også spilles flere konserter av studenter fra Griegakademiet i forbindelse med utstillingene. 

Borne forteller at de jobber mye for å inkludere alle instituttene i utstillingen, men at det har bydd på utfordringer. Det er hovedsakelig kunststudenter som har ønsket å delta. 

– Det er ikke alltid enkelt å nå ut som kunststudent til for eksempel musikkstudentene når de jobber på en helt annen måte i hverdagen, sier Borne. 

Skaper fellesskap

Hun forteller likevel at de har sett mye mer engasjement fra musikk -og designstudenter i år enn tidligere år. 

Alle studenter som har meldt seg på har fått mulighet til å bidra med kunsten sin, og i år er det omtrent 100 studenter som stiller ut. Mer eller mindre alle påmeldte engasjerer seg også i arrangeringen av utstillingen. 

SJEF: Det er Sofia Borne (24), Xenia Ockens (24) og Rasmus Arvidsson (27) som står bak utstillingen

– Det er så fint å kunne ha et slikt fellesskap rundt det man lager, sier Ockens. 

De tre arrangørene skal også stille ut sin egen kunst på utstillingen. 

– Jeg er veldig takknemlig for at det finnes en slik mulighet, sier Borne. 

Få utstillingsmuligheter

Kunststudentene forteller at det ikke er hverdagskost med slike utstillingsmuligheter på KMD, men at de oppfordres fra fakultetet til å ta eget initiativ. 

– Fakultetet gir ikke oss så mange utstillingsmuligheter utenom avgangsutstillingene. Det som er så fint med denne utstillingen er at den er laget helt av studenter, sier Arvidsson. 

Selv om fakultetet selv ikke er involvert i å arrangere utstillingen, er de veldig positive til initiativet og bidrar økonomisk med over 50.000 kroner. 

VARIASJON: Det er mye ulik kunst som stilles ut i «Grand Spring Exhibition»

Utstillingen har åpning 12. april og er åpen frem til 19. april på KMD i Møllendalsveien 61 og i Wernersholmvegen 31. Ockens legger vekt på at alle er velkommen til å se, og oppfordrer studenter fra andre fakulteter og institusjoner til å ta turen. 

– Det er det jeg synes er så fint med denne utstillingen at så mange kommer sammen og skaper noe fint. 

Powered by Labrador CMS