Møt blogg-Thea som studerer på NHH

Hun har gitt ut tre bøker siden hun startet på økonomistudiene.

MY LITTLE KITCHEN. Studenten Thea Bolstad (21) driver matblogg samtidig som hun studerer på NHH. – For å få det til å gå rundt må jeg være effektiv, sier hun. FOTO: NICKLAS HJORTGAARD CHRISTIANSEN
Publisert Sist oppdatert

– Jeg får en del meldinger om jeg kan tipse om matpakker som er greie å ha med på skolen, forteller Thea Bolstad.  

21-åringen studerer fulltid på tredjeåret ved Norges Handelshøyskole (NHH) og driver matbloggen My little kitchen. Den startet hun da hun var 15 år og eksperimenterte på foreldrenes kjøkken. Siden den gang har merkenavnet og bloggen vokst, i tillegg til at hun har gitt ut tre bøker ved siden av studiene.

– Hvordan er det å kombinere blogging med studier?

– Det handler om balanse. Jeg fokuserer mye på studiene, mens bloggen blir en jobb som jeg har ved siden av. For å få det til å gå rundt må jeg være effektiv, men til nå har det gått veldig fint, svarer hun.

– Jeg blir ikke kjent igjen på bussen

Videre kan studenten fortelle at bloggen hennes skiller seg litt ut fra andre blogger, ettersom hun ikke skildrer sitt hverdagsliv. På grunn av det slipper hun å oppdatere like ofte, og leserne kan bla i arkivet hvis de ønsker å finne oppskrifter.

– Jeg baker mye når jeg først baker, og bruker en del tid på å lage innleggene, sier Bolstad, og opplyser om at det er flere timers arbeid som ligger bak alle postene.

– Hadde folk på studiet ditt hørt om deg da du startet på NHH?

– Noen hadde hørt om bloggnavnet og merkevaren min, men jeg blogger ikke om meg som person, så de kjente nok ikke meg igjen. Det er ikke sånn at folk kjenner meg igjen på bussen, svarer hun og ler.

– Bloggen har på en måte blitt en del av identiteten min. Jeg har holdt på med dette i syv år, og desom kjenner meg på NHH har ikke kjent meg som den jeg var før My little kitchen.

Inspirasjon i blogg-verdenen

Til tross for at hun allerede har en blogg med et lesertall hun kaller godt for kategorien hun driver, kan studenten fortelle at fremtidsplanene ennå er uklare. Hun har ingen planer om å slutte med bloggen med det første.

PÅ NHH. Da Thea begynte å studere ved Handelshøyskolen lanserte hun sin første bok. FOTO: NICKLAS HJORTGAARD CHRISTIANSEN

– Jeg vet ikke hva jeg skal bruke studiene eller bloggen min til, sier hun.

Likevel er hun klar på at bloggen har vært en læringsarena, og trekker frem at hun har fått innblikk i ulike bransjer, har bygget opp et eget merkevarenavn og møtt mange dyktige personer.

– Det har inspirert meg veldig, og det gjør at jeg tenker på en karriere der jeg kan kombinere det jeg lærer gjennom studiet med det jeg har opparbeidet meg av kunnskap i blogg-verdenen, konstaterer Bolstad.

Bruker familiehemmeligheter

For studenten har hobbyen blitt til en jobb. Hun forteller at hun sjelden blir lei av å bake, ettersom det alltid er muligheter for å prøve seg på noe nytt.

Til tross for dette har hun noen triks i ermet for å få oppskriftene ekstra gode.

– Hvordan blir oppskriftene dine til?

– Det varierer veldig, men jeg har brukt en del familiehemmeligheter fra farmor, bestemor og oldemor som er skikkelig gode oppskrifter. I tillegg prøver jeg meg frem selv, forklarer hun.

Powered by Labrador CMS