NHH-ledelsen har fått med seg flere hetsende meldinger på Jodel den siste tiden.

JODEL. I en epost til studentene skriver ledelsen på NHH at politianmeldelse kan vurderes hvis man opplever hets på Jodel. ARKIVFOTO: STUDVEST.


«Vi som ledelse følger med på det som skjer på Jodel, og mener det er uakseptabelt at det kommer bølger av hets mot navngitte personer», skriver ledelsen på Norges handelshøyskole (NHH) i en epost til alle studentene på skolen.

Linda Nøstbakken, prorektor for utdanning på NHH, forklarer at ledelsen har fått med seg flere hetsende meldinger på Jodel den siste tiden.

– Blant annet var det en voldsom storm på Jodel etter diskusjonen om seksuell trakassering tidlig i februar, sier Nøstbakken til Studvest.

Tok opp seksuell trakassering

Hun forteller at det også var mye hets da programmet til UKEN ble presentert.

– Vi vet at dette blir oppfattet ubehagelig og får signaler fra studenter om at de ikke liker det, forteller Nøstbakken.

Eposten som ledelsen sendte ut kommer etter at skolen for noen uker siden hadde et allmøte der de blant annet tok opp studentmiljø og seksuell trakassering. I eposten peker de på at studentmiljøet skal være trygt og åpent, og at det ikke er akseptabelt med grove, udokumenterte og anonyme innlegg på Jodel eller i andre sosiale medier.

– Vi vet at studentene også setter pris på mye informasjon de får på Jodel, men så er det jo den negative siden med at man helt anonymt kan skrive stygge kommentarer, sier Nøstbakken til Studvest.

Eposten fra NHH-ledelsen ble først omtalt i K7 Bulletin.

Anbefaler politianmeldelse

I eposten, som blant annet er signert av NHH-rektor Øystein Thøgersen, forteller ledelsen at de har kontaktet Jodel for å få råd om hvordan de som institusjon best skal håndtere det som skjer. De skriver også at i noen tilfeller kan politianmeldelse av Jodel-innlegg være et alternativ.

– Skjer det ting på Jodel som vi mener bør politianmeldes så anbefaler vi studentene å gjøre det, sier Nøstbakken til Studvest.

Kommentarer

kommentarer