Kultur

Samler inn penger til demensforskning

Til helgen er det endelig igjen klart for studentradioen sin 24 timers innsamlingsaksjon. Fra lørdag til søndag blir radiokanalen fylt med innhold som skal støtte et godt formål.

SHOW: Det blir mye forskjellig som vil sendes skal vi tro ansvarlig redaktør i Studentradioen i Bergen. FOTO: Magnus Laundal
Publisert Sist oppdatert

Det er første gang på flere år studentene i Studentradioen arrangerer en slik innsamlingsaksjon.

Årets innsamling går i år til Nasjonalforeningen for folkehelse sin støtte til demensforskning. En innsamling som studentradioen synes fortjener mer oppmerksomhet.

– Grunnen til at vi har valgt akkurat denne forskningen, er fordi demens rammer så utrolig mange i Norge. Det er et tema som de fleste kan ha kjennskap til, sier ansvarlig redaktør i studentradioen Sofie Larsen Nesdal (23).

ALVORLIG: Det er alvorlig forskning Nesdal og gjengen skal samle inn penger til. FOTO: Magnus Laundal

Godt tatt imot

I dag har over 100 000 mennesker i Norge demens, og trolig vil antallet dobles de neste tjue årene, skriver Nasjonalforeningen for folkehelsen på sin nettside.

Innsamlingen er blitt godt tatt imot hos Nasjonalforeningen for folkehelse.

– Kommunikasjonen mellom oss har gått veldig bra. De er veldig positive til at vi skal støtte dem. Vi skal til og med få vårt eget innsamlingsnummer, så folk kan følge med på målet vårt.

Og målet til studentradioen blir å samle inn mer enn forrige gang studentradioen samlet inn penger. Den gang endte summen i underkant av 20.000 kroner. Nå går de for 25.000 kroner.

– Det er ingen her som var her sist det var innsamling, så vi vet ikke helt hva vi skal forvente. Det eneste vi vet er at vi vil slå den forrige innsamlingen, sier Stina Thuland Wolter (21) som er musikkredaktør i radioen.

UVISST: Wolter vet ikke hva hun forventer til helgens sending. FOTO: Magnus Laundal

Alle skal bidra

Dette er årets store satsing for radioen. Det er første gang på noen år at radioen har innsamling. Det har vært  mye planlegging for å finne ut  hvordan arrangementet skal fungere.

Selve innholdet står deltakerne for selv.

– Vi har jobbet med å sette opp folk til ulike tidspunkt. Hva de fyller innholdet med bestemmer deltakerne selv, sier Nesdal.

GJENG: Slik ser noen av de som arrangerer 24 timers sendingen ut. FOTO: Magnus Laundal

I programmet får man hele spekteret av spalter, inkludert nachspiel kl 04:00. Nesdal sier det skal være uproblematisk.

– Det vil alltid være ansvarlige til stede. Om noe går galt, er andre klare til å steppe inn. Det blir en morsom kveld.

Inspirasjon fra andre innsamlinger.

Innsamlingsaksjon er ikke noe nytt. I flere år har innsamlingsaskjoner på tv, radio og sosiale medier vært en vane for lyttere. Redaksjonen tar inspirasjon fra P3aksjonen.

– De er jo ikke pionérer i P3, men de har inspirert oss til å vise at denne typen aksjoner også er mulig å få til på radio, sier Øyvind Myklatun (24).

MIKSING OG TRIKSING: Nesdal styrer showet. FOTO: Magnus Laundal

Et fenomen med innsamlingsaksjoner er at når mål oppnås, så pleier noen å måtte utføre en utfordring. Som regel er dette en slags straff. Alt fra hårfarging til piercing har vært diskutert i Studentradioen.

– Vi må jo følge tradisjonen. Å ha noe som skjer med målet bidrar til at folk blir litt mer motivert til å donere. Det blir nok noe gøy om målet nås, forteller Nesdal.

Sendingen kan du følge på Studentradioen lørdag fra kl 16:00.

Powered by Labrador CMS