STUDVESTS Påskelabyrint

Om du har lagt bøkene til side for en tur på fjellet eller tar du en velfortjent pause i finværet - her er årets påskequiz.

MESTER. Vår quizmaster tar ikke ferie. Selv om ukens avis er forskjøvet stiller vi klar med påskequiz. FOTO: Studvest.
Publisert Sist oppdatert
 1. Ingen påske uten det som på en god dag kan betegnes som en påskelabyrint. Vi begynner på en restaurant i hovedstaden som en gjenganger i påskekrimmen frekventerer ofte. Navnet på alkoholisert polititjenestemann og restauranten, takk! Ett poeng for hvert riktig svar.
 2. Om de serverer flesk og duppe på restauranten i svaret på forrige spørsmål vites ikke, men førstnevnte rett var favoritten til de to hovedpersonene i bokserien av Ingvar Ambjørsen som begynner med «Utsikt til paradiset» og som avsluttes med en siste bok som kommer i slutten av mai. Hva heter karakterene jeg tenker på? Ett poeng for hver av dem! 
 3. Nevnte Ambjørnsen bor i Berlin. Hva het TV-serien som gikk sin seiersgang i høst som handlet om den dekadente underverdenen i den tyske hovedstaden i mellomkrigstiden? 
 4. Vi holder oss i tyskland litt til: Hvilken karakter i Andeby har fått navnet «Dussel Duck»? 
 5. Hva heter den legendariske oppfølgeren til Donald Duck-historien «Eggemysteriet» som er laget av Don Rosa? 
 6. Hva heter duoen som har tatt på seg ansvaret for forbrytelsen mot menneskeheten ved navn «Rosa Helikopter»? 
 7. Den nevnte duoen er svensk, og hvilken svensk by blir invadert av harry norsk ungdom skjærtorsdag hvert år? 
 8. Harry finner du også på Galtvort. Ett poeng for hver lærer du vet om som har vært lærer i faget «forsvar mot svartekunster» – maks syv poeng! 
 9. Før jeg leste Harry Potter-bøkene likte jeg veldig godt å lese Narnia-bøkene. Derfor får du ett poeng for hver av titlene på de tre første Narnia-bøkene! 
 10. Hva heter komikeren og TV-trynet som lenge satt i klesskapet og som er kjent for programmer som «Deal or No Deal», «Bot og Bedring» og «Er du smartere enn en femteklassing?»? 
 11. Skaphomofile finner vi også i den siste sesongen av «Heimebane». Hva heter sportsjefen og den noe språksvake spissen som det går homserykter om tidlig i sesong 2? 
 12. Ane Dahl Torp spiller som kjent i «Heimebane». Det gjorde hun også i «Gymnaslærer Pedersen» fra 2005. Hvilken skjelven type spilte hun mot, og hva heter den minst like skjelvende
  forfatteren som har skrevet boken filmen er basert på?
   
 13. En annen gymnaslærer skapte furore da han i hawaii-skjorte på Dax18 begynte å lese opp hvordan livet som lærer fortoner seg i en klasse hvor ting går litt over styr. Navnet, takk! 
 14. Vi ender opp der som turen begynte, nemlig i hovedstaden. Filmen «Oslo 31. august» er regissert av en regissør som sist hadde regien på filmen «Thelma» fra 2017. Hva heter han?

Svar:

 1. Harry Hole og Schrøder.
 2. Elling og Kjell-Bjarne.
 3. «Babylon Berlin».
 4. Klodrik.
 5. «Tilbake til Grufseplassen»
 6. Peaches.
 7. Strømstad.
 8. Krengle, Gyldeprinz Gulmedal, Remus Lupus, Galøye Bister (Bart Kroek jr. godkjennes også), Venke Dolarosa Uffert, Severus Slur og Alekto Misfall.
 9. «Drømmen om Narnia», «Løven, Heksa og Klesskapet» og «Hesten og hans gutt».
 10. Sturla Berg-Johansen.
 11. Espen Eide og Mario Diarra.
 12. Kristoffer Joner. Dag Solstad heter forfatteren.
 13. Simon Malkenes.
 14. Joachim Trier.
Powered by Labrador CMS