Testløp på NHH: – Har vunnet 21 år på rad

Godt over 30 studenter stilte til start på NHHS sitt høst-testløp. Håpet er å kvalifisere seg til Bergensbaneløpet 2024.

STAFETTKOMITÉ: Arrangøren bak løpet er stafettkomiteen til NHHS, og de ser allerede frem til det de omtaler som «vårens sprøeste eventyr». FOTO: Aurora Aga Åsheim
Publisert Sist oppdatert

– Bergensbaneløpet er den årlige stafetten mellom BI Nydalen og NHH, sier leder for stafettkomiteen til NHHS, Adrian Flote.

Løpet som annethvert år starter i Oslo og Bergen, vil i år gå av stabelen i hovedstaden, før studentene skal løpe i etapper helt til Bergen i den 51. utgaven av løpet.

– På Bergensbaneløpet er det totalt 100 løpere fra hver skole, og det skal være de 100 beste. Snittetappen for guttene vil være på rundt 4 km, og litt kortere for jenter, sier Flote.

STUDENTFEST: Adrian Flote, leder for stafettkomiteen til NHHS, forteller at Bergensbaneløpet skal være en studentfest fra start til slutt. Der det i praksis vil være over 300 studenter med på opplegget over fjellet. FOTO: Aurora Aga Åsheim

I fjor vant NHH løpet for 21. gang på rad, og det er i følge Flote planen å gå for 22. seier på rad i 2024, men det er ikke bare å vinne som er målet.

– Målet med løpet er at det skal være vårens sprøeste eventyr som vi kaller det. Det skal være en studentfest fra start til slutt, og det skal være noe alle som er med på skal ha lyst å være med på igjen. Det skal være et gøy arrangement som samler både innad på skolene, men også på tvers av skolene, sier Flote.

Testløp for kvalifisering

To av de som deltok på testløpet er økonomistudentene Julia Kristina Furuseth (20) og Ingrid Gaadr (26). De to jentene forteller at de er ivrige løpere, som løper nesten hver dag.

– Jeg vil være med på stafetten fordi jeg synes det er god trening. Også er det veldig sosialt og gøy. Så blir det jo en skikkelig folkefest, sier Furuseth smilende.

LØPEGLADE: Julia Kristina Furuseth (20) og Ingrid Gaadr (26) er begge med i løpegruppen til NHHS. FOTO: Aurora Aga Åsheim

Det er første gang Gaadr forsøker å bli med på stafetten, men var Furuseth med på Bergensbaneløpet i vår.

– Jeg var med sist, og det var veldig gøy og ikke minst sosialt. I dag er jeg med fordi jeg skal på utveksling neste semester, og da får jeg ikke mulighet til å delta på neste testløp, sier Furuseth.

På dagens testløp skal jentene løpe 1,2 km fra NHH, og ut mot Eidsvågneset, og guttene 2 km før det de snur tilbake og kommer i mål på NHH igjen. Men hvem som sikrer seg plass på laget blir ikke avklart før siste testløp er løpt i slutten av februar.

De fleste kommer med

Med 100 plasser på stafettlaget, forteller Flote at det tradisjonelt sett er enkelte som stiller på testløp uten å komme med, men at store deler av de som stiller får plass.

– Tradisjonelt sett på NHH er det enkelte som stiller på testløpet uten å komme med. Men vi ser at veldig mange av de som stiller på testløp kommer med. Vi ser og at veldig mange tenker at nivået er høyere enn det det er. Mange overdriver hvor fort du faktisk må springe, sier Flote og legger til:

– Vi har åpne løpetreninger hele året og de åpne treningene ønsker vi at absolutt alle skal kunne være med på. Det er ingen problem å være med der uansett nivå. Målet er at flest mulig skal kunne være med. Det er veldig viktig for oss.

Powered by Labrador CMS