Ikke les pensum, les dette!

APROPOS: Holder eksamensnervene på å ta knekken på deg og er håpet i ferd med å brenne ut? Her er en liten påminnelse for alle studenter om hvorfor vi egentlig går gjennom dette.

Publisert Sist oppdatert

Kjære alle studenter!

Vi har alle en tung tid i vente. Jeg har nå valgt å skrive en liten påminnelse til dere, for å fortelle dere det som ofte er lett å glemme i mylderet av eksamenstanker. Slapp av, og nyt denne beroligende teksten.

Det er ikke alltid lett å se lyset i enden av tunnelen, spesielt ikke hvis du har begravd hodet ditt i en bok den siste måneden. Lyset i enden av tunnelen er likevel ikke langt unna. Hvis du løfter hodet og ser ut av vinduet, vil du oppdage en strålende sol som endelig har funnet veien til regnbyen Bergen. Dette er begynnelsen på et kjent fenomen kalt «sommer», og med sommer kommer også fri fra studiene, leseangst og eksamenspress.

Om én måned, kanskje mindre, kan du igjen dra på en skikkelig fyllekule uten å tenke at det blir vondt å lese med en dundrende hodepine. Om én måned kan du dra på eksamensfest med vennene dine i harmonisk lykkerus og komplett forståelse for hva dere nylig har gått gjennom sammen. Istedenfor å snakke om hvor lite eller mye dere har lest og hva du ikke forstår, kan dere nå snakke om eventyret som venter de neste to månedene. Det stemmer, det er kun én måned til du kan gjøre akkurat hva du vil i to måneder. Et brukbart forhold, spør du meg.

Kanskje skal du på ferie til et land som vil gi deg D-vitaminer og antioksidanter nok til å klare deg et helt år til på lesesalen. Kanskje skal du være på hytten med familien din og få all den omsorgen du så sårt har manglet det siste året. Kanskje skal du ha en sommerjobb som enda en gang kan redde deg fra å være en lutfattig student. Kanskje skal du gjøre alle disse tingene, og tanken på det gir deg sommerfugler i magen. Det viktige er likevel at du får en belønning for det strevet som mest sannsynlig tærer på deg akkurat nå. Gjør du en siste innspurt, vil sommerferien føles enda bedre.

Denne siste måneden definerer oss som studenter. Å komme seg gjennom en eksamensperiode er en bragd som fører deg enda et skritt nærmere den fremtiden du ønsker deg. Vi har alle vært gjennom en eksamensperiode før, og de fleste av oss vet at vi har flere foran oss. Likevel fortsetter vi, nettopp fordi vi vet det er mulig. Det kommer til å gå bra. Eksamen er rett rundt hjørnet, men det er også sommeren.

Lykke til, alle sammen!

Powered by Labrador CMS