Apropos

Din hodeløse høne!

Jeg har hatt et problem denne høsten. Og det handler om deg.

UANSVARLIG. Du kan ikke flytte til en ny by og sende venneforespørsel i hytt og gevær med en facebookprofil uten profilbilde, skriver Magnus Laundal.
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Studvests aproposkalender luke 22: 
Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Å flytte til ny by er både en slitsom, og en ganske gøy affære. Som student skal vi være med på så mye som mulig, gjerne med en heseblesende start i fadderuka. 

Deretter skal vi finne våre egne miljøer og lande så godt som mulig på våre tynne, skjøre voksenbein. 

Dette pleier å gå veldig fint, for de aller fleste er nokså hyggelige! 

Etter atter en bli-kjent-dag drar vi hjem og fortsetter sosialiseringen på våre håndholdte pc’er. Kanskje det attpåtil tikker inn noen venneforespørsler på Facebook?

Det er her mitt problem med deg kommer inn i bildet: 

Du kan ikke flytte til en ny by og sende venneforespørsel i hytt og gevær med en facebookprofil uten profilbilde! 

Jeg aner ikke hvem Andreas Nilsen er. Thea Hansen? 

Har ikke peiling! 

Hverken Ramapatrikuna eller Gjertrud har jeg forutsetninger for å huske, uten noen hint i form av ansiktstrekk på den lille mobilskjermen min. 

Det er ikke ofte jeg viser til Kvinneguiden for å bevise et poeng, men akkurat denne gangen tjener det min hensikt godt. 

Det er nemlig en anonym bruker på forumet som kommer krypende til korset og lurer på hvordan man skaffer seg et profilbilde. Grunnen hennes er like enkel som den er eksemplifiserende for mitt poeng: 

«I det siste har jeg blitt stilt, eller nærmest angrepet, med spørsmål om hvorfor jeg ikke har profilbilde på facebook.»

Det skulle bare mangle! 

Selv Ung.no skriver om hvordan sosiale medier er et godt verktøy i ny-venn-prosessen. I punkt åtte er det nemlig «legg andre til på sosiale medier» som er 1000-kroners-tipset.

Og ja, det går an å legge til andre på sosiale medier uten et profilbilde. Men jobben blir mye lettere for den potensielle vennen på andre siden av satellitten om det følger med et aldri så lite pb.  

Om du er nervøs for få likes og kommentarer har jeg dessuten løsningen. Det er nemlig mulig å publisere bilder uten at det kommer opp i andres feed! 

For ordens skyld følger oppskriften på det under. Så slipper du å være en hodeløs høne!

  1. Trykk på din egen profil på Facebook-appen. 
  2. Trykk på det manglende bildet ditt. 
  3. Trykk på «velg profilbilde» og velg et bilde som ligner på deg selv. (les: ingen snapchatfilter) 
  4. Huk av boksen «del oppdateringen din i nyhetsoppdateringen» og vipps så er biffen ordna! 
Powered by Labrador CMS