Meninger

LUKE 24: Yeah, it´s hard to be a nissefru

Hvorfor synes ikke menn at kvinner er morsomme?

HUMOR. Årets julekalender, Nissene i bingen, der Eckbo nok en gang står i spissen, er styrtmorsom. Illustrasjon: Silje Ratcharanarin Khuanroodee
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Apropos

Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Det finnes mange eksempler på komikere. Søker du det opp på Google bilder har de flere fellestrekk. De er blide og fornøyde med egen innsats om å alltid være djevelens advokat. De har et lurt blikk og er selvtilfreds med sitt eget talent. De er også for det meste menn.

Årets julekalender, Nissene i bingen, der Eckbo nok en gang står i spissen, er styrtmorsom. Hvem skulle trodd at en komedie, laget av den samme, gamle, hvite mannen skulle slå an tre tiår på rad? Serien byr på flere ikoniske karakterer,  Asbjørn Brekke, Rhino, Timothy Dale, Tom Lund og selvfølgelig Bent, samt den nye «ekte julenissen» Alexis.

Serien har alt, sett bort i fra at ingen av de kvinnelige karakterene er bemerkelsesverdig morsomme. De får sjeldent det komiske rampelyset. De kvinnelige karakterene bygger kun på serien for å balansere ut de hysteriske herrene, og løfter frem de mannlige karakterene ved å være en normal og kjedelig motpart.

The julekalender er også ikonisk, og den eneste kvinnen som befinner seg på gården i Trøndelag er Gjertrud. Hun er morsom, men en del av den komiske styrken ligger i at hun er spilt av en mann.

En mannlig underholder kan forvente en sal full av både menn og kvinner. En kvinnelig underholder, spesielt en komiker, kan forvente en sal full av kvinner, og de få mennene som dukker opp, er som oftest ikke interessert i det som blir sagt engang.

Det går an å si at menn ikke synes kvinner er morsomme fordi de ikke kan relatere seg til det som blir sagt. Men det går egentlig ikke an å si heller. Hadde jeg fått en krone for hver gang jeg har ledd av en vits om kvinnehat, ville jeg vært så rik at jeg hadde sluppet å betale skatt.

Hvor fett hadde det ikke vært om verden begynte å endre seg litt nå. Der Henriette Steenstrup har like mange menn som kvinner i salen på show og der du får kreds for å velge Bridget Jones Diary og Little Women fremfor Marvel når det er filmkveld. Hva om kvinnene fikk de morsomme karakterene i Nissene på bingen. En verden der Travellin´ Strawberries i The Julekalender sier det som det er i komedieverden: It´s hard to be a nissefru.

Powered by Labrador CMS