LUKE 8: En kjærlighetserklæring til lesing

Den yngre generasjonen, min generasjon, leser for lite bøker.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Apropos

Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Jeg er fullt klar over at jeg kommer til å høres ut som en irriterende boomer, men jeg må si det. Den yngre generasjonen, min generasjon, leser for lite bøker.

Jeg skjønner det godt, opp i alt pensum og studier, er det ikke så mye leselyst til overs på slutten av dagen. Ja, det er slitsomt å lese for egen glede etter å ha blitt presset til å lese så mye at man egentlig ikke vil fullføre studiet.

Men desto viktigere er det å lese for egen glede. Du utvikler og utfordrer ditt eget sinn og perspektiv. Man kan absolutt lære mye av å lese skjønnlitteratur.

Hvis man ikke leser jevnlig, risikerer man å glemme leselysten man en gang hadde. Men det krever bare få minutter på bussen, etter middag eller før man legger seg. Det er nok for å opprette en lesevane.

Ofte plukker man opp en bok bare for å lese i noen få minutter, men før man vet ordet av det har man lest unna et par sider.

Selvfølgelig finnes det de som ikke liker å lese, og det er helt greit. Likevel opplever jeg at folk flest på min alder bærer et svakt ordforråd, og kunne hatt bredere allmennkunnskap. Det betyr på ingen måte at de som ikke leser er mindre intelligent, det betyr bare at de går glipp av så mye fantastisk skjønnlitteratur! 

Lesing gjør ikke bare at man lærer og utvider horisonter, du får oppleve en helt annen verden for en stund, uten å trenge å tenke på egne omstendigheter. Jeg tror det er sunt å koble seg litt ut fra virkeligheten, om det så er lesing eller andre hobbyer.

Dette er en oppfordring til de som ønsker å lese mer, men ikke har tid til det. Jo, det har du! Les!

Powered by Labrador CMS