Byrådet gir 700.000 ekstra til psykisk helse

Det er en økning på over 50 prosent.

helsebyråd, psykisk helse, Charlotte Spurkeland, Amalie Lunde
TAKK SOM BYR: Amalie Lunde (t.v.) sier ikke nei takk til det økte tilskuddet. Til høyre ser vi byråd for barnevern, sosiale tjenester og mangfold Charlotte Spurkeland.
Publisert Sist oppdatert

I en debatt arrangert av Velferdstinget Vest under valgkampen, lovet Christine Meyer å øke det kommunale tilskuddet til Sammen psykisk helse med 700.000 kroner.

Nå er det bekreftet at byrådet oppfyller lovnaden, og tilskuddet til psykisk helse ender dermed opp på to millioner kroner for 2024.

Byråd for barnevern, sosiale tjenester og mangfold, Charlotte Spurkeland og styreleder i Sammen, Amalie Lunde møter Studvest på Studentsenteret for å snakke om tilskuddet.

– Byrådet er opptatt av at studenter skal ha god psykisk helse og vi vet at mange studenter trenger noen å snakke med. Ved å øke tilskuddet med 700.000 kroner vil flere studenter få muligheten til å snakke med psykolog, noe som er viktig for å forhindre at psykiske helseplager vokser seg større, sier Spurkeland.

Lunde, som også er leder for Vaksdal Høyre, reagerer svært positivt på nyhetene:

– Det går jo ikke an å være negativ til dette! Det er helt fantastiske nyheter for Sammen sin del, og det gjør det mulig for oss å opprettholde tilbudet til studentene. 

– Studentene vil merke at det blir kortere ventetid. De ekstra pengene vil bli brukt til eksterne psykologer for å dempe på trykket i perioder med høyt press, slik som i starten av hvert semester, sier Lunde.

BLIDFISER: Byråd for barnevern, sosiale tjenester og mangfold, Charlotte Spurkeland og styreleder i Sammen, Amalie Lunde.

Fornøyd VT-leder

Leder i Velferdstinget Vest, Sjur Selsvik er også storfornøyd med Byrådets forslag

– Det er utrolig gode nyheter. Jeg er veldig glad for at byrådet følger opp lovnader og legger konkret handling i visjonene deres for studentbyen Bergen. Når staten svikter på finansieringen er jeg veldig glad for at Bergen kommune for alvor tar ansvaret som vertsby for sine 37.000 studenter skriver han i en melding til Studvest.

De to studentlederne er positive til samarbeidet.

VELFERDSTINGET VEST-LEDER: Sjur Selsvik på venterommet til Sammen Psykisk Helse.

– Hittil har det vært bra, og det at de allerede i første budsjett hører på oss, hadde jeg nesten ikke forventet, sier Lunde.

– Jeg er glad for at byrådet prioriterer studentene og jeg ser frem til et videre godt samarbeid om å gjøre Bergen til en enda bedre studentby.

 For ordens skyld: Erik Hem Reidarsen er tidligere medlem i Vestland Unge Høyre.

Powered by Labrador CMS