– Det er fortjent

I helgen publiserte den britiske avisen Financial Times sin årlige kåring over Europas beste handelshøyskoler. Norge er nest beste nordiske land, med to skoler på topp 50.

BEST: BI er offisielt bedre enn NHH
BEST: BI er offisielt bedre enn NHH
Publisert Sist oppdatert

I fjor lå Norges Handelshøyskole (NHH) over BI, med sin 45. plass rett foran BIs 48. plass. NHH står på stedet hvil, mens BI seiler forbi og ligger nå på 39.plass.

Rangeringen tar hensyn til flere kriterier, blant annet mangfold av kjønn og nasjonaliteter blant studentene og de ansatte. De viktigste kriteriene omhandler lønn og lønnsvekst etter endt studie.

Under radaren

I fellessarealet på BI er det tydelig at eksamenstiden har tatt over og det er få som har fått med seg de gode nyhetene. Dennis Stornes (23) blir positivt overrasket når han får høre om rangeringen.

– Det er flott å høre at de gjør det bra. Forhåpentligvis kan det hjelpe BI å gjøre seg mer attraktivt for internasjonale studenter.

Kameraten, Dennis Tennebø (21), deler også entusiasmen til Stornes.

BI over NHH, 5 på gaten
FORNØYD: Dennis Stornes og Dennis Tennebø er fornøyd med kåringen, selv om det ikke ser slik ut.

– Internt i Norge velger man jo gjerne studiested basert på hvor praktisk det er, men hvis man først kommer fra utlandet så velger man jo det som er best.

– Det er fortjent

– Det er mye statistikk som viser at BI-studenter kommer godt ut i arbeidslivet, så det er jo fortjent.

Det mener BI-studenten, Fredrik Grindheim (22). Han følger opp med å si at det er bra for konkurransen mellom NHH og BI at sistnevnte nå får bekreftelse på at de har forbedret seg.

BI over NHH, 5 på gaten
BEKREFTELSE: Grindheim er glad for å få det bekreftet: Skolen han går på er bra.

Mindre engasjement enn tidligere

Da fjorårets rangering ble publisert var entusiasmen en del større blant NHH-studentene, som da lå på topp. Filip Emil Johnsen Lømsland reagerte med et jubelrop da han fikk listen presentert. 

– Jada! Det var på tide! Det gjør jo skolen mer attraktiv, særlig internasjonalt. Nå har NHH allerede et veldig godt rykte i Norge, men internasjonalt er det mye mer aktuelt for studenter og arbeidsgivere å sjekke slike rangeringer.

På BI møtte Studvest Mark Daniel Svee, som fikk satt seg et nyttårsforsett for 2023:

– BI skal ta igjen NHH neste år.

GRATULERER: Studvest gratulerer Svee med fullført forsett.
GRATULERER: Studvest gratulerer Svee med fullført forsett.

– En viktig rangering

I en pressemelding sier rektor ved BI, Karen Spens, at hun er svært fornøyd med rangeringen.

– Denne rangeringen viser at BI-studenter kan være sikre på at de får en av de beste handelshøyskole-utdannelsene i Europa. Rangeringen er viktig for oss for å tiltrekke oss de dyktigste studentene og de beste forskerne og foreleserne, og gir oss motivasjon til å kontinuerlig utvikle utdanningsprogrammene våre og heve konkurranseevnen vår i et internasjonalt utdanningsmarked i stor endring

SEIER: Spens er rektor på Norges beste handelshøyskole.
SEIER: Spens er rektor på Norges beste handelshøyskole.

Stig Tennold er prorektor for utdanning ved NHH, og han er tilsynelatende fornøyd med resultatet. 

Men rom for forbedring er det likevel. 

– Samlerangeringen bekrefter at NHH er blant Europas beste handelshøyskoler. Som alltid har vi ambisjoner om å klatre, og vi skal fortsette å jobbe aktivt for å styrke vår posisjon ytterligere, sier han.

Powered by Labrador CMS