Dette er Studentparlamentets nye leder

Tirsdag hadde Studentparlamentet ved UiB årets viktigste møte.

NY LEDER. Thomas Helland-Hansen skal lede Studentparlamentet de neste to semestrene. FOTO: Rasmus Madsen Berg
NY LEDER. Thomas Helland-Hansen skal lede Studentparlamentet de neste to semestrene. FOTO: Rasmus Madsen Berg
Publisert Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag avholdt Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen (UiB) hvor det ble valgt kandidater til Studentparlamentets Arbeidsutvalg, studentrepresentanter til styrer, råd og utvalg ved universitetet.

Møtet ble holdt heldigitalt på grunn av koronapandemien, men prosessen med å velge ny leder gikk likevel.

Thomas Helland-Hansen ble valgt som ny leder av Studentparlamentet. Han er en del av listen Venstrealliansen og studerer sammenliknende politikk ved UiB.

 Jeg vil på det varmeste takke for tilliten som Studentparlamentet ved UiB har gitt meg i kveld. Det er en enorm ære å bli valgt til å lede UiBs studentdemokrati det neste året. Nå ser jeg fram til en god overlappsperiode med avtroppende Arbeidsutvalg, og framfor alt til å brette opp ermene og få til gode gjennomslag sammen med vårt nye team, sier Helland-Hansen i en pressemelding fra Studentparlamentet.

Sigurd Meklenborg Salvesen ble valgt som nestleder. Han studerer også sammenliknende politikk ved UiB.

I tillegg til leder og nestleder er Aksel Haukom og Elida-Linnea Slettum valgt som arbeidsutvalgsmedlemmer.

De fire nyvalgte studentene sitter i Arbeidsutvalget (AU) til Studentparlamentet, som er parlamentets øverste organ.

Fakta om Studentparlamentet:

  • Studentparlamentet er det øverste studentpolitiske organet ved Universitetet i Bergen.Studentparlamentet arbeider for å ivareta UiB-studentenes interesser, og er deres viktigste stemme opp mot universitetet og andre aktuelle aktører.
  • Arbeidsutvalget (AU) er Studentparlamentets saksforberedende og utøvende organ.AU fungerer som studentenes hovedtillitsvalgte og jobber daglig med å utøve vedtatt politikk og forvalte Studentparlamentets daglige virke.AU består av fire studenter som årlig velges på Studentparlamentets konstituerende møte.Medlemmene av AU jobber fulltid med å fremme studentenes interesser i tråd med politikk vedtatt av Studentparlamentet.

Kilde: Studentparlamentet

Powered by Labrador CMS