Idretten får stadig mer av dine penger

I januar kommer du til å betale flere hundre kroner i semesteravgift.

AYE: Det ble lite debatt da pottene for de ulike gruppene for studentorganisasjoner skulle vedtas på møtet lørdag. FOTO: Even Hæhre Hammersvik
Publisert Sist oppdatert

En andel av disse hundrelappene går til Bergens studentorganisasjoner.

Slik bidrar du til at studentpolitikerne i høst skal dele ut nesten 7.000.000 kroner til et knippe studentorganisasjoner i Bergen.

Disse er avhengig av pengene for å drifte organisasjonene.

Lørdag ble det klart at idrettsorganisasjonene får mer av pengene dine sammenlignet med i fjor.

Ny prosess etter kaos i fjor

Oppgaven med å fordele disse millionene ligger hos de tillitsvalgte studentene i Velferdstinget Vest (VT Vest). Disse er valgt fra alle de høyere utdanningsinstitusjonene i Bergen.

Da pengene skulle fordeles i fjor, ble det kaos. Bergen studentidrettslag (BSI) hadde sendt inn en mangelfull søknad, og sto i fare for å bli bevilget 0 kroner fra potten – ned fra 720.000 kroner.

For å rydde opp i rotet, ble det bestemt at pengene fordeles på en annen måte i år.

Omtrent likt til media og idrett

For første gang er det en budsjettkomité under Kulturstyret som har hatt som oppgave å fordele potten i tre områder: til idretten, media og til selve Kulturstyret.

Den siste potten kan studentorganisasjoner søke om mindre midler fra, både til drift og prosjekter.

Budsjettinnstillingen som komitéen fremmet, ble vedtatt på lørdagens møte i VT Vest, tilnærmet uten noen debatt og diskusjon.

Slik ble tildelingen:

  • Idrett: 2.180.000 kroner
  • Media: 2.090.000 kroner
  • Kulturstyret: 2.700.000 kroner

Alle de tre områdene har fått mer enn fjorårets sum. Det kommer av at semesteravgiften skal økes med 100 kroner for alle studentene i Bergen fra januar.

Slik var fjorårets tildeling:

  • Idrett: 1.610.000 kroner
  • Media: 1.730.000 kroner
  • Kulturstyret: 2.642.052 kroner

Det er altså idretten som går mest fram fra fjorårets tildeling. Da fikk idretten en historisk lav sum, på grunn av mangler i søknaden til BSI.

Neste steg i prosessen er at Kulturstyret skal dele ut pengene til media og studentidretten fra pottene de tilhører.

For ordens skyld: Studvest blir utgitt og eies av Velferdstinget Vest, og var en av Velferdstingets Vests direkte søkerorganisasjoner i fjorårets budsjettprosess. Studvest var avhengig av støtte fra Velferdstinget Vest for å drifte avisen, og er nå avhengig av støtte fra Kulturstyret. Studvest søker i år om semesteravgiftsmidler fra Kulturstyret.

Powered by Labrador CMS