Kok og fyring - Slik var semesterets siste møte i Velferdstinget Vest

I et kokende varmt seminarrom på jusbygget ble semesterets siste møte i Velferdstinget Vest avholdt. Her var det mange gode diskusjoner, og det hele toppet seg da det skulle velges et nytt arbeidsutvalg.

NYVALGT LEDER: En smilende Sander Michael Ringstad et par sekunder etter at han ble valgt som leder av Velferdstinget Vest
Publisert

Valgkomiteen hadde innstilt på Sander Michael Ringstad som ny leder, men han ble møtt av et benkeforslag fra den innstilte nestlederen, Hanne-Agnethe Holmedal. Etter to gode forsvarstaler og en lang spørsmålsrunde var det til slutt Ringstad som vant kampvoteringen.

Holmedal valgte å opprettholde kandidaturet sitt som nestleder. Lars Jacob Ruland Jacobsen stilte også til vervet, og etter nok en runde med forsvarstaler og spørsmål sto sistnevnte igjen som Velferdstinget sin nye nestleder. Ruland Jacobsen er for øyeblikket medlem av Studentparlamentet sitt arbeidsutvalg, og er læringsmiljø- og velferdspolitisk ansvarlig.

Til slutt skulle det velges en ny leder av kulturstyret. Her sto det mellom Jonas Joseph og den innstilte kandidaten, Jonatan Benno Vaage. Valget falt til slutt på Vaage.

Den nye lederen er storfornøyd med resultatet, og gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver.

– Jeg setter pris på tilliten jeg har fått. Jeg skal sette i gang med neste års arbeid så fort som mulig. Det blir ikke så mye ferie for å si det sånn. Videre vil jeg fokusere på å bygge flere studentboliger, styrke studentene sin psykiske helse og finne nye arealløsninger for studentidretten.

Jacobsen er klar for et nytt år med verv i studentfrivilligheten og vil ta i bruk erfaringen han har fra før av.

NY NESTLEDER: Lars Jacob Ruland Jacobsen er valgt som ny nestleder i Velferdstinget Vest

– Jeg har god innsikt i hvordan man jobber med prosesser over tid, og hvordan man skal jobbe opp mot Velferdstinget for å kunne fremme de spennende diskusjonene på møtene.

Han vil også bruke sitt nye verv til å forbedre helsesituasjonen til studentene.

– Man burde blant annet bli mer kreative når det kommer til å sikre flere studenter fastlege, spesielt på de mindre studiestedene. De som styrer de mindre kommunene nedprioriterer ofte studenter.

KULTURSTYRET: Jonatan Benno Vaage er ny leder av Kulturstyret

Vaage har sittet som nestleder i kulturstyret de siste seks månedene, og ser frem til det kommende året.

– Først og fremst vil jeg fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort av det nåværende Kulturstyret. Vi skal fortsette å ha en god søknadsbehandlingsprosess og god kommunikasjon ut mot organisasjonene.

Powered by Labrador CMS