Nå starter byggingen av studentboliger på Brann Stadion

Det har vært mye fram og tilbake, men nå er byggingen av 332 studentboliger på Brann Stadion i gang.

BYGGEPLANER. Setene på tribunen er allerede fjernet. Nå skal de rive tribunen for å bygge ny – med studentboliger inni. FOTO: TORIL S. APELTHUN.
Publisert Sist oppdatert

– Det vil bli en spesiell opplevelse for studentene som skal flytte inn i de nye boligene, særlig for de fotballinteresserte, sier daglig leder Vibeke Johannesen i Brann.

I februar i fjor ble det klart at Kunnskapsdepartementet gir støtte til planer om å bygge studentboliger på Brann Stadion. Planene sto imidlertid i fare da Fylkesmannen i oktober mente at planene hadde så vesentlige mangler at Bergen kommune ikke kunne godkjenne dem.

En måned senere snudde Fylkesmannen og ga grønt lys til planene. Nå har altså Brann begynt å rive tribunen for å få på plass studentboliger. De vil bruke vinteren og kommende fotballsesong til å rive dagens langside mot sør, også kjent som Fjordkraft-tribunen. Denne skal erstattes med ny tribune, lokaler til utviklingsavdelingen, samt nye studentboliger.

– Hvordan tror du det blir for studentene som kommer fra f.eks. Trondheim eller Ålesund?
– De må jo automatisk bli Brann-supportere, spøker Johannesen.

Studentene får ikke se kamp
BRANN-SUPPORTER. Studenter som flytter inn i studentboligene på Brann Stadion må automatisk bli Brann-supportere, mener daglig leder Vibeke Johannesen spøkefullt. FOTO: TORIL S. APELTHUN.

125 av hyblene vil få vinduer inn mot fotballbanen. Men det vil likevel ikke bli slik at fotballinteresserte studenter med «vindusplass» får se kamp gratis. På kampdag vil nemlig Brann skjerme vinduene, slik at tilskuerne ikke vil merke at det er studentboliger der.

Johannesen legger vekt på viktigheten av intimitet på arenaen under kampdag, og forteller at det vil være noe som kan trekkes opp og ned foran vinduene på studentboligene.

– Vi er opptatt av å lage en god løsning på dette og vil jobbe sammen med Sammen, sier Johannesen.

Studenter vil likevel kunne se på treningene som foregår på banen.

Skal selge til studentsamskipnaden

De 332 hyblene som skal bygges skal selges til Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen) for 265 millioner kroner. Brann fikk også et bud som var på 35 millioner kroner mer enn det Sammen ville gi for boligene. Grunnen var at investoren ønsket å presse opp prisen.

Klubben kunne imidlertid ikke selge til investoren på grunn av reguleringer knyttet til arealet for hyblene.

– Det vi bygger nå kan ingen andre enn Sammen kjøpe, sier Johannesen. 

Hun legger til at klubben ikke har lov til å bygge etter andre krav og at samarbeidet med Sammen derfor er så perfekt. På spørsmål om hvorfor studenthybler er noe Brann ønsker å bygge sier Johannesen at Sammen var en trygg kjøper av et areal de ikke hadde så mye bruk for.

– Det å kunne løse utfordringer knyttet til mangel på studentboliger i byer er selvfølgelig en bonus, sier hun.

332 BOLIGER. Til semesterstart høsten 2019 skal 332 studentboliger på Brann Stadion være klare. Men til tross for vinduer mot banen får ikke studentene se kamp gratis. Vinduene vil nemlig bli skjermet under kamp. FOTO: TORIL S. APELTHUN.

Går byggingen etter planen vil hyblene være klare for innflytting til semesterstart 2019.

Powered by Labrador CMS