Nyhet

Nytt arbeidsutvalg for Studenttinget er valgt

Henrik Haug er valgt som ny leder for arbeidsutvalget ved Studenttinget på Vestlandet. Nå er han er fremste tillitsvalgt for 17.000 studenter.

NYTT ARBEIDSUTVALG: f.v. Jobjørn Røkenes Myren, Mathias Havnen Tønnesse, Ariel Miranda Solheim Framvik, Henrik Haug, Josefine Franck-Ring, Kiehm Nguyen og Alexander Papas. FOTO: Ingrid Solberg
Publisert Sist oppdatert

På årets tredje møte i Studenttinget på Vestlandet (STVL) ble det stemt fram nytt arbeidsutvalg. De seks valgte er fremste tillitsvalgte for de om lag 17.000 studentene som tilhører Høgskulen på Vestlandet (HVL), som har campus i Bergen, Haugesund, Stord, Sogndal og Førde.

Henrik Haug (23) er valgt som ny STVL-leder. Fra før er det Jelle Sebastian Bruin som har hatt vervet i to år. Haug var innstilt til vervet av innstillingskomiteen, og stilte mot Thord Tveit Lid.

– Det føles bra! Det er deilig å få det overstått, det har vært en del nerver, for jeg har jo hatt veldig lyst på vervet, svarer Haug når han får spørsmål om hvordan det kjennes å få tilliten til representantene som har stemt ham fram.

Han studerer til å bli maskiningeniør, en grad han fullfører denne våren, for så å gå inn fulltidsvervet som leder for arbeidsutvalget.

NY LEDER: Henrik Haug er stemt fram som HVL-studentenes fremste tillitsvalgte. FOTO: Liv Mari Lia

Han forteller at han ser spesielt fram til å bli enda bedre kjent med de andre campusene enn HVL Bergen, hvor han selv studerer.

– Hva slags utfordringer mener du HVL står overfor, og hva er dine perspektiver på dem?

– Det er spesielt informasjonsflyten og praksis. Vi opplever at studenter ikke vet hvor de skal henvende seg med problemer, sier Haug og trekker fram varslingstjenesten «Sei ifrå», som han mener ikke er godt nok kjent.

– I tillegg må vi sikre gode praksisordninger for studentene, så de får noe ut av praksisoppholdene og ikke opplever at de kun er gratis arbeidskraft.

Med seg i arbeidsutvalget, som kan sees på som «regjeringen» i studentdemokratiet ved HVL, får Haug Alexander Papas, Josefine Franck-Ring, Jobjørn Røkenes Myren, Kiehm Nguyen, Ariel Miranda Solheim Framvik og Mathias Havnen Tønnessen.

De to førstnevnte har også arbeidssted i Bergen, mens resten representerer HVL-studentene ved de andre campusene.

I tillegg ble Frida Lunde Høisæther og Kai H. Jørgensen valgt inn som studentrepresentanter i høgskolestyret.

HVL har lenge hatt ambisjoner om å søke om universitetsstatus og bytte navn til Universitetet på Vestlandet. De planlegger å sende søknad om dette i løpet av 2023.

Powered by Labrador CMS