Paraplyrebus i regnbyen

Dropp Mustafas drikkelek på neste vors. Dra heller på paraplyrebus!

Studvest-journalist Aurora Kallevåg mener forlatte paraplyer bør nappes.
Publisert Sist oppdatert

Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Hvem har vel ikke innsett at de har mistet sin trofaste følgesvenn når man trenger den som mest? Heldigvis for oss finnes det en egen etikette for håndtering av tapt paraply i Bergen by.

Jeg vil gjerne invitere dere inn til dette lovløse samfunnet som finner sted i denne regnfulle byen. Man kan nesten si at Bergen er Norges svar på Kristiania fristad i Køben.

Det florerer av paraplyer i regnbyen. Ser du en så er det obligatorisk å ta den.

For hva om jeg spør deg om håret ditt er bløtt, regnjakken klam, lommeboka trang? Da bør du gå ut og jakte frem din nye paraplyvenn.

Jeg foreslår å droppe snusboksen og Mufasas drikkelek på neste vors. Engasjer heller til en paraplyrebus!

Her kommer min beste løype:

Start kvelden med et billig måltid på kafé spesial. Her er stemningen såpass hjemmekoselig at det garantert er gjenglemt en regnbeskyttende venn.

Cafe Opera har to etasjer og mange bord. Jeg mistenker at technoens høyfrekvens fra underetasjen fungerer som et magnetfelt hvor de mange glemte paraplyene trekkes mot vinduskarmer og sofakroker.

Utenfor det Vestnorske Teater står buskene taktisk plassert for å ta imot lørdagskveldens oppkast. Avslutt løypen med hodet i busken. Her ligger det nok gjemt et hjelpemiddel til den våte hjemturen.

Ser man godt etter oppdager man at det overalt finnes en kald og ensom paraply som venter spent på sitt nye vandrerhjem.

Slik er tradisjonen i Bergen fristad.

Les også: På tide å huske hva som funket under pandemien

Les også: Griegkademiets nybygg lever fremdeles farlig

Powered by Labrador CMS