Se bildene fra Rafto-festen!

Søndag kveld ble prisvinnerne Parveena Ahangar og Imroz Parvez hedret på Den Nationale Scene.

Bandet 9 Grader Nord sto for det første musikalske innslaget for kvelden.
Bandet 9 Grader Nord sto for det første musikalske innslaget for kvelden.
Publisert Sist oppdatert

Alle foto: Ellisif Nygaard

De to indiske menneskerettighetsaktivistene ble tildelt prisen for å ha arbeidet mot vilkårlig maktbruk og tortur i den indiske delstaten Jammu og Kashmir.

Parvez og Ahangar supplerer hverandres arbeid i den ikke-voldelige kampen mot undertrykkelse, uttalte Lise Rakner, priskomitéleder i Raftostiftelsen til Studvest da det ble offentliggjort hvem som skulle tildeles prisen.

– Begge har skapt muligheter for politisk dialog. I tillegg har de vært med på å avdekke grove menneskerettighetsbrudd mot sivilbefolkningen, sier hun.

Prismottaker Parvez Imroz ble ønsket velkommen på den røde løperen av daglig leder i Rafto-stilftselen, Jostein Kobbeltvedt.

Parveen Ahangar blir også kalt «Jernkvinnen fra Kashmir». Hun har selv opplevd at hennes egen sønn ble bortført, og har engasjert seg i arbeid for foreldre som opplever det samme. 

Lise Rakner, leder for Raftostiftelsens priskomité, talte om konflikten i Jammu og Kashmir før hun inviterte prisvinnerne opp på scenen. 

Duoen Gemini Crew var blant dem som underholdte et fullsatt DNS. 

Delstaten Kashmir har vært preget av konflikt siden oppdelingen av India og Pakistan i 1947.

Tortur og forsvinninger har blitt brukt som virkemiddel av militæret for å hindre motstand, og Raftos priskomité mener årets pris er en oppfordring til det internasjonale samfunnet om å legge større press på indiske myndigheter.

Pavrez Imoz fortalte at han var glad for å kunne motta prisen, spesielt siden indiske myndigheter tidligere ikke har gitt ham utreisetillatelse. 

Ole Bull Kammerkor var blant de musikalske innslagene under prisutdelingen. 

Cajon-spilleren Jakob Sisselson Hamre fra bandet 9 grader Nord hamret løs. 

Etter forestillingen var det fakkeltog i sentrum. Jostein Hole Kobbeltvedt var blant dem som delte ut fakler utenfor DNS etter forestillingen. 

Etter prisutdelingen var alle invitert til å delta i fakkeltoget for menneskerettigheter. 

– Ahangar og Parvez forteller oss at ingen konflikt skal overskygge brudd på menneskerettighetene, sa komitéleder Raknes i sin begrunnelse for årets utdeling tidligere i år.

Powered by Labrador CMS