Nyhet

Snart kan det bli nye studentboliger i sentrum

Bergens leiemarked har i flere år nå vært under et svært stort press. Nå håper Sammen på å få ferdig kjøp og starte bygging av studentboliger i Neumannsgate og Lotheveien neste år, til tross for at enkelte protesterer mot salget.

NYE STUDENTBOLIGER: Her i Neumanns gate håper Sammen å få startet bygging av nye studentboliger i begynnelsen av neste år. FOTO: Truls Skram Lerø (arkiv)
Publisert Sist oppdatert

De siste årene har leiemarkedet i Bergen vært under et ekstremt press, og særlig blant Sammens studentboliger har ventelisten vært lang. Nå begynner de to store prosjektene i nærheten av Bergen sentrum å nærme seg byggestart.

HÅPER PÅ BYGGING: Amalie Lunde i Sammen satser på byggestart av studentboliger neste år. FOTO: Truls Skram Lerø (arkiv)

Studentsamskipnaden Sammen håper på byggestart i Lotheveien og Neumanns gate i begynnelse av neste år, og Studvest har fått tilgang på arkitekttegninger som viser hvordan det kan bli seende ut. 

Store protester 

Amalie Lunde, styreleder i Sammen, skriver i en e-post til Studvest at det i juni ble vedtatt i bystyret at eiendommene i Lotheveien på Gyldenpris skulle selges fra kommunen til Sammen. De har tidligere vært brukt som kommunale boliger. Dersom alt går etter planen, skal bygging av studentboligene starte i begynnelsen av neste år. 

Dette skjer til tross for motstand fra lokalsamfunnet. Da byrådet i fjor foreslo å selge, ble det store protester mot prosjektet. Naboer i området ønsker heller bygging av kommunale familieboliger, og peker på at ventelisten på å få familiebolig i Bergen vokser. 

Slik kan det bli 

Også i Neumanns gate i Bergen sentrum er det planlagt bygging av nye studentboliger, slik Studvest tidligere har skrevet om. Sammen planlegger her å bygge 267 boliger. Her blir det også tilrettelagt for at man kan dele bolig, slik at det til sammen blir 300 nye hybelenheter. 

I Lotheveien er det planlagt 164 nye studentboliger, der Sammen allerede har startet forhandlinger med entreprenør og utarbeiding av byggeplaner. Lunde informerer om at det kan bli endringer i planene. 

Håper på oppstart i 2024

Amalie Lunde forklarer videre at Sammen håper på start av bygging i både Lotheveien og Neumannsgate i begynnelsen av neste år. I Neumannsgate må søknadene godkjennes av kommunen. 

NEUMANNSGATE: Tegning av studentboligene i Neumannsgate. Sammen informerer om at dette kun er illustrasjoner, og planene kan endres. FOTO: Illustrasjon Sammen/Forum arkitekter

I Lotheveien er Sammen for øyeblikket i forhandlinger med kommunen om kjøp, men det ventes en avklaring innen kort tid. Dermed kan Sammen gjøre endelig vedtak om kjøp på begge eiendommene i desember.

LOTHEVEIEN: Slik kan de nye studentboligene i Lotheveien ende opp med å se ut. FOTO: Illustrasjon Sammen
TIDLIGERE KOMMUNALE: Boligene i Lotheveien ligger like på andre siden av Puddefjordsbroen. FOTO: Illustrasjon Sammen
Powered by Labrador CMS