Student testet positivt for korona

En faddergruppe på 35 er satt i karantene etter en fadderfest i Nygårdsparken.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding opplyste Universitetet i Bergen (UiB) tirsdag formiddag om at en student har testet positivt for Covid-19.

Studenten har deltatt i fadderuka ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet (SV) ved UiB.

Byrådsleder Roger Valhammer og byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa, holdt tirsdag ettermiddag et krisemøte med byens utdanningsinstitusjoner.

Truer med å avlyse fadderuka

I en pressemelding sier byrådet at de er spesielt bekymret for fadderuken som nå avvikles i Bergen.

– Dersom vi ikke ser en vesentlig forbedring i hvordan fadderaktivitetene gjennomføres i kveld, har vi ikke noe annet valg enn å revurdere om resten av fadderuka kan gjennomføres, sier byrådsleder Valhammer.

Studenten med påvist smitte er satt i isolasjon, og nærkontakter og faddergruppa studenten har deltatt i er varslet og satt i karantene med umiddelbar virkning. Dette gjelder foreløpig 35 studenter.

Kommunen er varslet og samarbeider med UiB om smittesporing og oppfølging.

Festet i Nygårdsparken

Viserektor ved UiB, Oddrun Samdal, bekrefter i pressemeldingen til UiB at studenten har deltatt på fadderarrangement blant annet i Nygårdsparken. Hun sier hun har fått bekreftet at den aktuelle faddergruppa har overholdt gjeldende smittevernsregler og heller ikke blandet seg med faddergrupper.

– Hvor var studentene tidligere på dagen? 

– Det vet jeg ikke, men jeg vet at de var i Nygårdsparken senere på dagen og at de ikke blandet seg med andre, sier Samdal til Studvest.

AVLYSNING. Det skjer en fortløpende vurdering med tanke på behover for å avlyse planlagte arrangement, sier Samdal i en pressemelding. ARKIVFOTO: Marie-Louise Deike

Samdal forteller at de har en løpende dialog med kommunen angående hvorvidt de skal avlyse arrangement eller ei. Foreløpig er svaret nei, men hun opplyser om at det kan endre seg raskt.

– Dersom vi avlyser arrangement antar vi at studentene vil møtes likevel, og da kan ikke UiB bidra på samme måte i forhold til smittesporing.

Fadderkoordinator ved UiB, Martin Lie Jørgensen, ønsker ikke å kommentere saken og henviser videre til UiB-ledelsen. Det samme gjør leder for fadderstyret ved SV, Mia Huus.

– Viktig påminnelse

Samdal sier pressemeldingen at dette er en viktig påminnelse om at det er smitte i samfunnet, og at det er viktig at alle følger de rådene og retningslinjene som gjelder.

– Når det gjelder fadderuka og studiestart har UiB en god dialog med kommunen om vurderinger knyttet til planlagte aktiviteter. Det skjer en fortløpende vurdering med tanke på behovet for å avlyse planlagte arrangement, sier Samdal i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS