Nyhet

Studenttopper skuffet over ny byrådsplattform

Byrådsplattformen til byrådet Meyer ble presentert på rådhuset mandag. Det nye byrådet vil foreløpig ikke presentere noen konkrete tiltak for å bedre studentenes psykiske helse.

KOALISJON: Slik så det ut da Christine Meyer presenterte sitt nye byråd mandag. FOTO: Brede Tolo Haugland
KOALISJON: Slik så det ut da Christine Meyer presenterte sitt nye byråd mandag. FOTO: Brede Tolo Haugland
Publisert Sist oppdatert

Den nye byrådsplattformen er 47 sider lang, men studentskipnaden Sammen blir ikke nevnt ett eneste sted. Det er ikke Sammen-styreleder Amalie Lunde fornøyd med.

– På vegne av studentene er jeg skuffet. Det er en byrådsplattform som er lite ambisiøs og lite konkret når det kommer til viktige studentsaker.

Totalt er det kun fire punkter i plattformen hvor studenter blir spesifikt nevnt. Ett av disse er at byrådet vil gjøre Bergen til Norges beste studentby. 

Lunde er redd for at Bergen nå vil havne i bakleksa i forhold til Oslo.

– I Oslo har det nye byrådet gått foran med en klar og målrettet satsning på studentene. Når byrådet her ikke gjør det samme, frykter jeg at deres holdning til studentene fører til at Bergen ikke blir en attraktiv studentby i fremtiden.

Har lovet å øke tilskudd

I byrådsplattformen står det at det nye byrådet vil satse på mer regulering av nye boliger og få fart på boligbyggingen. Lunde er fornøyd med dette, men savner en bekreftelse på at byrådet anerkjenner Sammen som en viktig aktør i dette.

– Vi ønsker en god dialog med byrådet, og jeg synes det er positivt at de ønsker å ha en fremoverlent rolle i boligbyggingen. Samtidig stiller jeg spørsmål til hvorvidt byrådet ser viktigheten av studentsamskipnaden i dette arbeidet, og i hvilken grad de vil jobbe med oss for sikre flere boliger og god studentvelferd til studentene i Bergen.

Når det kommer til satsning på psykisk helse har Christine Meyer lovet å øke tilskuddet til Sammen Psykisk Helse hvis det må til.

Tidligere denne måneden la det nylig avgåtte arbeiderpartibyrådet frem sitt budsjettforslag for 2024 foreslo de å la det kommunale tilskuddet til Sammen Psykisk Helse være på 1,3 millioner kroner. Det er like mye som året før.

Samstemte studenttopper

Da budsjettforslaget ble lagt frem gikk leder av Velferdstinget Vest, Sjur Selsvik, ut i Studvest med en påminnelse til Christine Meyer om at hun lovet å øke støtten under en debatt arrangert av Velferdstinget i valgkampen.

– Heldigvis har Meyer lovet å øke støtten til to millioner. Når vi får se hennes budsjett, forventer jeg at hun holder sitt ord.

Etter å ha gjort seg kjent med den nye platformen er Selsvik like kritisk som Lunde når det kommer til studentboliger.

VT VEST: Studentleder Sjur Selsvik mener byrådet bør anerkjenne viktigheten av samskipnaden. FOTO: Tekla Vollen
VT VEST: Studentleder Sjur Selsvik mener byrådet bør anerkjenne viktigheten av samskipnaden. FOTO: Tekla Vollen

– Det er vel og bra at byrådet snakker om satsing på psykisk helse og studentboliger, men da må de anerkjenne hvor viktig Sammen sin rolle er i begge de prioriteringene.

Han minner på om at Sammen er den beste aktøren å samarbeide med for å bygge rimelige og trygge studentboliger.

– På grunn av dette er jeg skuffet over at Sammen ikke løftes frem som den naturlige samarbeidspartneren de er og andre initiativer for å bygge flere boliger må komme i tillegg til, ikke i stedet for Sammen.

Les mer om det nye byrådet:

Powered by Labrador CMS