Toril Liaaen (21) er ny BIS-leder og vil engasjere flere studenter

– Det er over 2000 studenter, men bare 40 som har engasjert seg i BIS. Jeg ønsker å få flere til å engasjere seg, sier den nyvalgte lederen i BI Studentsamfunn.

MOTIVERT. Liaaen forteller at hun gleder seg veldig til å ta fatt på lederansvaret i BIS. FOTO: Tore Hauke Thiesen.
Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble Toril Liaaen valgt til leder av BI Studentsamfunn i Bergen (BIS). Med dette blir hun den eneste valgte kvinnelige politiske studentlederen ved de største utdanningsinstitusjonene i Bergen.

– Jeg er klar! sier den nyvalgte lederen, som tar over stillingen 1. juli i år.

Det siste året har hun jobbet som HR-ansvarlig i BIS, og hun kaller oppgaven som står foran henne en stor, spennende utfordring.

– Det vil bli lange dager, men det vil også bli kjempegøy.

Vil fremme engasjement blant studentene

Liaaens visjon for BIS det kommende året er å skape engasjement i studentmassen, og å forbedre kommunikasjonen fra ledelsen og ut til den jevne BI-student.

– Det er over 2000 studenter her, men bare 40 av dem som har engasjert seg i BIS. Jeg ønsker å skape trygghet i studentsamfunnet og få flere til å engasjere seg. Jeg vil også satse på å forbedre kommunikasjonen fra oss til studentene. Den nåværende ledelsen har jobbet med dette det siste året, men den kan bli enda bedre, forklarer hun.

Selv om Liaaen får ansvaret for en helt ny ledelse, vil hun ikke kneble den gamle ledelsens politikk.

– Det er viktig at vi opprettholder det som fungerer, som for eksempel studentpuben Rederiet, som ledelsen har gjort til et veldig bra møtested for studentene. Jeg ønsker å bygge videre på grunnmuren som allerede eksisterer, så vi slipper å starte på nytt hvert år, sier Liaaen.

Eneste kvinnelige leder

Ved alle de andre studiestedene i Bergen er den politiske studentlederen en mann. Dette er noe Liaaen ikke bruker mye energi på å tenke på.

– Jeg tenkte ikke over det i det hele tatt før noen på generalforsamlingen fortalte at jeg var den første kvinnelige lederen i BIS på noen år. Jeg tror også at kvinner kanskje tar studiene sine litt mer seriøst, så når de ser hvor tidkrevende et verv er, vil de velge det bort. Jeg har i hvert fall ikke opplevd noe diskriminering selv, forteller hun.

– Store sko å fylle

Avtroppende leder av BIS, Robert Tokheim, er veldig takknemlig for at han har fått lede BIS, og han var selv med på å innstille Liaaen som leder da generalforsamlingen skulle stemme.

– Jeg var med på å intervjue søkerne. Jeg har stor tro på Toril vil lykkes. Hun er utrolig dyktig, har mye innsikt i ledelsen og en god og klar visjon for hva hun vil videre med BIS, sier han.

Liaaen selv forteller at hun har store sko å fylle, men at det er noe hun er veldig motivert til å gjøre.

– Jeg skal gjøre en vel så god jobb som Robert, om ikke bedre. Jeg vil nok ikke være like nøye på de minste detaljene som det han har vært. Jeg ser fram til å lære mye om meg selv, spesielt hva begrensningene og svakhetene mine er, forteller hun.

Robert Tokheim tipser Liaaen om å ha en strukturert hverdag, være åpen, tilgjengelig og inkluderende, og også å nyte skoleåret før det plutselig er over.

– Jeg prøver å ha en strukturert hverdag, men jeg ser jeg fortsatt har litt å gå på, svarer Liaaen og ler.

Powered by Labrador CMS