Foreleser er kritisk til brannsikringen.

TOK FYR. En PC tok fyr i en forelesning på NHH onsdag. FOTO: PRIVAT/HALVOR MJØEN BERG.


Onsdag ettermiddag tok en forelesning i organisasjonsteori på Norges handelshøyskole (NHH) en dramatisk vending da en students PC plutselig tok fyr.

– Det var jo et sjokk, selvfølgelig, sier foreleser for timen, Bram Timmermans.

KRITISK. Foreleser Bram Timmermans stiller spørsmål ved hvorfor det ikke fantes brannslukningsapparat i auditoriet hvor brannen oppsto. FOTO: Pressefoto, NHH

Timmermans forteller at det plutselig begynte å gnistre i en datamaskin, før det kort tid senere tok fyr. Han og studentene trakk seg unna, og begynte å lete etter brannslukningsapparat.

En liten stund senere kom en student inn med brannslukningsapparat, og slukket flammene, forteller Timmermans.

– Det er vanskelig å gi et eksakt tall, men det kan ha tatt noen minutter fra brannen startet til den ble slukket, sier han.

– Ikke godt nok

Det var student Jacob Hagan som til slutt kom inn med brannslukningsapparatet.

– Jeg tenkte at jeg måtte finne et brannslukningsapparat. Vi var vel en fem-seks stykker som sprang rundt, inkludert foreleser. Folk var positive og fornøyde. Jeg gjorde forhåpentligvis hva alle andre ville ha gjort, sier Hagan til studentavisen K7 Bulletin, som først omtalte saken.

Ingen ble skadet i hendelsen.

Foreleseren var også overrasket over at det ikke fantes brannslukningsapparat inne i auditoriet. Han sier at det tok lengre tid enn det burde gjort å slukke brannen.

– Heldigvis var brannen liten, men det tok for lang tid å finne brannslukningsapparat. Jeg har sagt klart fra til teknisk personell om at dette ikke er godt nok, forteller Timmermans.

Tar selvkritikk

Kristin Risvand Mo, kommunikasjonssjef ved NHH, sier at plasseringen av brannslukningsapparatene må vurderes.

– Vi følger forskriftene, og har flere apparat enn vi trenger, men vi er åpenbart nødt til å se på plasseringen av disse, sier hun.

TAR SELVKRITIKK. Kommunikasjonssjef ved NHH, Kristin Risvand Mo, sier at plasseringen av brannslukningsapparat på handelshøyskolen ikke er god nok. FOTO: Pressefoto, NHH.

– Dere skal altså ha en gjennomgang av dette?

– Ja. De skal være i umiddelbar nærhet, og det er ikke godt nok når studentene ikke finner disse øyeblikkelig.

Kommentarer

kommentarer