Leserinnlegg: Skolegangen din vil være tilnærmet gratis. Dette er ikke tilfelle i alle land rundt omkring i verden.

MOT KOMMERSIALISERING. Økt globalisering og en enorm økning i antallet som søker høyere utdanning har også ført til at stater ikke alltid greier å tilby et godt nok utdannelsestilbud, skriver Juni Lund. ARKIVFOTO: LENE RISHOLT THORBJØRNSEN.


Annonse

Semesterstart er her. Kanskje er du ny og spent på å møte nye mennesker, ha fadderuke og starte på et nytt kapittel i livet. Kanskje har du studert en stund, og er klar for å komme tilbake til hverdagen og venner.

Uansett fersk eller veteran, byen mellom de sju fjellene tar deg imot med åpne armer. Du møter en studiehverdag der du har muligheten til å tenke kritisk, ytre dine meninger og delta i spennende studentorganisasjoner.

Og kanskje best av alt: Skolegangen din vil være tilnærmet gratis. Dette er ikke tilfelle i alle land rundt omkring i verden.

Økt globalisering og en enorm økning i antallet som søker høyere utdanning har også ført til at stater ikke alltid greier å tilby et godt nok utdannelsestilbud. Dette igjen har i stor grad ført til såkalt kommersialisering av høyere utdannelse, som vil si at utdanning blir sett på som en vare. Dette fører ikke bare til økende studieavgifter, men vi mener at det også ofte har en negativ effekt på kvaliteten på utdannelsen som tilbys. Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) mener at utdanning skal være en rettighet, ikke en vare.

Når du betaler semesteravgiften din kan du støtte SAIH med 40 kroner. Vi er en solidaritetsorganisasjon av og med studenter og akademikere som jobber for lik rett til høyere utdanning og akademisk frihet over hele verden.

De 40 kronene du kan støtte oss med når du betaler semesteravgiften, er selve grunnmuren for arbeidet vårt. Gjennom dette bidraget er du med på å gi andre muligheten til å studere og å ha en bedre studiehverdag. Du støtter SAIH sitt arbeid mot kommersialisering av høyere utdanning og for akademisk frihet og lik tilgang til utdanning.

Til alle dere som har bidratt – takk for tierne! Til dere andre – det kommer (forhåpentligvis/dessverre) mange flere semesteravgifter å betale, så dere vil ha en rekke muligheter til å bidra!

Kommentarer

kommentarer