Bygget pusses opp, men AFK-kunst bevares.

PAUSE. Diskuterbar bytter lokaler ett års tid, men denne veggpryden venter til baren kommer tilbake. ARKIVFOTO: Adrian Grindbakken


Ulrike Pihls hus, en del av Det samfunnsvitenskapelige fakultet (SV) ved Universitetet i Bergen (UiB) skal pusses opp på nyåret. Fakultetets egen studentbar, Diskuterbar, må derfor stenge under perioden med oppussing.

SV-baren åpnet i starten av 2019, og er ikke i planene for oppussing når «U-Pihl» denne gangen skal få seg et løft. Den må likevel stenge dørene under oppussingsperioden.

Barleder Karl Petter Fjelltveit kan imidlertid fortelle at de har fått låne et annet lokale i Christies gate 18. Et steinkast fra dagens lokaler, i retning Studentsenteret, vil Diskuterbar etter planen holde til i ett år. 

AFK-maleri-1
FLYTTER MIDLERTIDIG. Barleder Karl Petter Fjelltveit informerer om at de midlertidige lokalene til Diskuterbar har egen takterrasse.

– De nye lokalene har takterrasse, med utsikt over Bergen sentrum, forklarer Fjelltveit fornøyd.

Han håper at studenter fortsatt vil ta i bruk «nye» Diskuterbar på dag- og kveldstid i 2021.

Unik kunst bevares

Det er eiendomsavdelingen ved UiB som finansierer oppussingen av Ulrike Pihls hus, og det er også de som ga økonomisk støtte til å bygge Diskuterbar i 2019.

Da SV-baren først åpnet i 2019, brukte UiB flere titusener av kroner på veggdekor til baren. Blant annet AFK, kunstneren som blant annet er kjent for sitt bilde av Sylvi Listhaug korsfestet, står bak deler av kunsten. Denne vil være en del av baren også etter oppussingen av Ulrike Pihls hus.

24052019_AFK_AG_08
AFK. Her tagger den anonyme kunstneren AFK på Diskuterbars vegger. ARKIVFOTO: Adrian Grindbakken

– Det er kontraktfestet at kunsten skal dekkes til og beskyttes under oppussingsperioden, forteller Marius Ask Waage, prosjektleder for oppussingen.

Fjelltveit på sin side er glad for at kunsten ikke blir fjernet.

– Kunsten på veggen er en del av Diskuterbar sin identitet, forklarer barlederen.

AFK-maleri-3
IDENTITET. Barleder Fjelltveit mener kunsten å veggen er en del av Diskuterbar sin identitet.

LES OGSÅ:

Kommentarer

kommentarer