Universitetet i Bergen har nå mottatt totalt 16 varsler om trakassering.

FLERE VARSLER. UiB har mottatt flere nye varsler etter «me too-kampanjen». ARKIVFOTO: THEA E. STEPHANSEN.


Før jul ble det kjent at Universitetet i Bergen (UiB) har mottatt elleve varsler om trakassering. Nå melder På Høyden at UiB har blitt kontaktet om fem saker til.

– Noen gjelder saker vi allerede har kjent til, andre varsler gjelder nye saker, sier HR-direktør ved UiB, Sonja Dyrkorn til På Høyden.

16 varsler totalt

Nå har UiB altså mottatt til sammen 16 varsler. Dyrkorn forteller at de holder på å gå gjennom de nye sakene, men kan ikke si noe om innholdet i sakene.

– Men vi har ikke fått varsel om noe straffbart, seier Dyrkorn til avisen.

Flere varslingssaker etter «me too»

I lys av «me too-kampanjen» har det kommet frem at seksuell trakassering også skjer på universiteter og høyskoler. I november viste en undersøkelse fra Universitet i Agder at ett prosent av studentene har opplevd seksuell trakassering. Det tilsvarer omtrent 3000 studenter.

– Over tre tusen er rystende. Dette er trist. Her har mange sviktet, sa Håkon Randgaard Mikalsen, leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen (UiB) til Studvest da.

Også i studentmiljøet har det kommet frem saker om seksuell trakassering. Før jul ble en UiB-student seksuelt trakassert på Kvarterets årsmøte, og i februar i år fortalte en student på NHH om sin opplevelse med trakassering.

Kommentarer

kommentarer