...men en studentorganisasjon er ikke like populær.

FORNØYD. Mikkel Kvenås, leder i SRiB, forteller at rekrutteringen går så det suser. FOTO: ADRIAN BRUDVIK


– Ja, vi får inn massevis av folk, sier Mikkel Kvenås, ansvarlig redaktør i Studentradioen i Bergen (SRiB).

Studentradioen ligger for øyeblikket på cirka 200 medlemmer, og rekrutteringen har ifølge Kvenås vært stabilt god lenge.

– Nå i høst hadde vi rundt 300 interessenter og 100 søkere. Vi har aldri hatt problemer med å få nok frivillige, forteller redaktøren.

Hulen sliter

Riktignok er dette ikke en trend som går igjen hos alle Bergens studentorganisasjoner. Leder på utestedet Hulen, Mehrvan Emami, kan fortelle at rekrutteringen ikke har vært optimal det siste året.

– Det raser ikke akkurat inn med folk. Så ja, vi sliter, sier Emami.

Han er likevel nøye med å påpeke at dette problemet ikke er unikt for Hulen, og at mange organisasjoner har slitt med å få nok folk med.

MANGLER FOLK. Hulen-leder Mehrvan Emami sier at utestedet ikke har fylt alle posisjoner med frivillige. FOTO: ADRIAN GRINDBAKKEN

– Styret må ta tak

– Har mangelen på frivillige gått ut over driften?

– Noen roller som skulle vært besatt av frivillige må nå styret ta, forteller Hulen-lederen.

På spørsmål om hvordan Hulen går fram for å skaffe frivillige, svarer Emami at de ikke gjør mye utenom det vanlige. De har info på nettsidene sine, og står på stand en gang i semesteret. Resten går, ifølge Hulen-lederen, gjennom «jungeltelegrafen».

SRiB-redaktør Kvenås har på sin side ikke noe klart svar på hvorfor radioen har blitt så populær blant bergensstudentene.

– Vi gjør ikke noe spesielt, egentlig. Vi har PR på Facebook, står på stand og promoterer gjennom noen faddergrupper, sier han.

Kommentarer

kommentarer