– I helgene går det jo nattbusser, og på ukedagene kan man ta taxi, sier Henrik Lund, leder for UKEN.

KOLLEKTIV. Buss 3, 4, 5, 6 og 83 går fra sentrum til NHH. FOTO: TORIL SUNDE APELTHUN


Annonse
KOLLEKTIVTILBUD

I dag starter UKEN, vestlandets nest største kulturfestival, som  arrangeres hvert partallår ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Skolen ligger rundt ti minutter unna sentrum med buss, og man er derfor avhengig av kollektivtransport eller andre transportmidler for å komme seg til arrangementene på NHH.

– Det er fem busser som går utover til NHH, så man har mulighet til å komme seg dit hvert femte minutt, forteller Hendrik Lund, leder for uken.

IKKE ET PROBLEM. Sjef for UKEN, Henrik Lund, mener mangelen på nattbusser i hverdagene ikke blir noe problem. – Det går nattbusser, og man kan ta taxi, sier han. FOTO: HENRIK FOLLESØ EGELAND

Ikke satt inn ekstra tilbud

Selv om det ikke er noe problem å komme seg til NHH, slutter bussene å gå tidlig i ukedagene. Det kan gjøre det vanskelig å komme seg hjem fra arrangementene.

– Vi har prøvd å få til et samarbeid med Skyss, men de er negative, sier Lund.

Skyss har ikke satt inn ekstra tilbud under festivalen.

Presseansvarlig i Skyss, Camilla Lundberg Berntzen, forteller at de som har vært i kontakt med UKEN er bortreist på vinterferie, og at hun derfor ikke kan gi et direkte svar på hvorfor Skyss ikke ønsker å samarbeide med UKEN.

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi i hovedsak samarbeider med store kultur- og idrettsarrangement som berører kollektivtrafikken. Et godt eksempel på dette er Sykkel-VM, som ble arrangert i Bergen høst 2017, sier hun.

Berntzen forteller videre at Skyss har satt inn ekstra bussavganger for store arrangementer som Lysfesten, Hansadagene og The Tall Ship Races, men at de utover dette har et begrenset samarbeid med kultur- og idrettsarrangementer.

– Vi har et begrenset budsjett, og må gjøre prioriteringer innenfor rammene vi har, forteller hun.

Andre muligheter

Lund mener at mangelen på nattbusser i hverdagene ikke blir noe problem, og forteller at de har fikset parkeringsplass og at det er en taxisentral rett ved skolen.

– I helgene går det jo nattbusser, og på ukedagene kan man ta taxi, sier han.

– Er det ikke litt dyrt med taxi?

Neida, hvis man fyller opp en taxi blir det ikke mer enn 50 kroner per person, sier Lund.

Kommentarer

kommentarer