Kultur

Hanna (23) syntes «Jakten på kjærligheten» var kleint – ble med selv

– Til slutt brydde jeg meg ikke om lukten eller hvordan jeg så ut, forteller HVL-studenten om oppholdet på gården.

Publisert Sist oppdatert

Realityprogrammet «Jakten på kjærligheten» sendes for tiden på TV2. I år var Hanna Hovland (23) en av deltakerne.

Hovland går lærerstudiet ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), og sier at grunnen til at hun valgte å melde seg på er i en søken etter noe mer holdbart.

– Jeg meldte meg på fordi jeg ønsket noe mer stabilt. Jeg var lei av «bruk og kast»-mentaliteten man ofte har med folk man møter på byen, forklarer hun lattermildt.

Studenten har selv fulgt nøye med på programmet i mange år. Når den unge bonden André (23) dukket opp på skjermen fant hun ut at hennes tid var kommet. Hovland påpeker at hun alltid har sett på programmet som veldig kleint, men søsteren fikk henne på tanken.

INGENTING Å TAPE. Hovland forteller at hun gjerne kunne flyttet, da hun er ferdig med studiene til våren.

– Han var ung og ikke stygg. Jeg tenkte jeg ikke hadde noe å tape. I tillegg så jeg ikke på studiet mitt som noen hindring med tanke på at jeg er ferdig med lærerutdanningen til våren. Det skrev jeg også i brevet til André.

Konkurranseinstinkt

På grunn av eksamen kom Hovland inn i programmet senere enn de andre. Lærerstudenten sier hun ikke er typen som er redd for å være seg selv. Hun utdyper at hun følte behov for å markere seg, selv om André holdt igjen på flørtingen.

– Det var mest jeg som oppsøkte kontakt med André. Vi klikket bra. Selv om det var en veldig klein setting var det ikke kleint mellom oss to. Men konkurranseinstinktet kicket inn. Jeg nektet å bli dumpet på TV! Jeg fikk litt guts av å være foran kamera, ler Hovland.

Gode venner

Hovland forteller at deltakerne ble gode venner, særlig Ida, som hun endte opp med å dele rom med. Huset og soverommet, derimot, var så som så.

– Jeg sov ikke på rommet mitt en eneste natt. Det var litt skittent og rotete. Man forsto at det var en ung mann som bodde der alene, kan du si.

Likevel så hun ikke på dette som noe problem.

SKITTENT. Rommet på Andrés gård i Indre Troms var skittent og rotete, skal vi tro Hovland.

– Man er jo i fjøset hele tiden, og blir fort vant med det. Til slutt brydde jeg meg ikke om lukten eller hvordan jeg så ut, forteller studenten med et smil.  

– Kunstig og litt rart

Hovland forteller at kameraene ikke alltid fikk med seg det som skjedde. Det var spesielt én hendelse som stakk seg ut. Studenten satt alene i sofaen med André og måtte gjenta samtalen for å få det med på film.

– Vi måtte filme flere ting om igjen fra ulike vinkler. Det ble veldig kunstig og litt rart.

Likevel var det mye støtte i folkene bak kamera.

– Produksjonen ble som en familie. De tok veldig godt vare på meg og oppholdet mitt hadde ikke vært det samme uten dem.

Hemmelighetsfull

– Jeg tror det er mulig å finne kjærligheten på TV. Man blir utrolig fort kjent. Hvis det er rett fra starten tror jeg det kan gå, mener Hovland.

IKKE BARE GØY. Selv om Hovland koste seg under oppholdet, forteller hun at hun følte seg alene etter hun kom tilbake til Bergen. Likevel presiserer hun at det går bra nå.

Hun gjentar at kjemien mellom henne og André var god fra starten av, men vil ikke røpe om hun endte opp med å finne kjærligheten. 

Powered by Labrador CMS