Hulen-leder skeptisk til de nye skjenkereglene

Nå er det forbudt å servere alkohol etter midnatt

Publisert Sist oppdatert

I dag trer forbudet mot å servere alkohol etter midnatt i kraft for landets utesteder. Beskjeden om innstrammingene kom fra regjeringen i går.

Rockescenen Hulen er ett av Bergens mange utesteder som nå må tilpasse seg de nye reglene.

NYE INNSTRAMMINGER. Konsertscenen Hulen er ett av mange steder som nå må stenge kranene ved midnatt.

Leder Christian Midthun forteller at han var forberedt på innstramminger, men ikke av denne typen.

Han er ikke overbevist om at det vil begrense smittespredning. 

–Jeg er usikker på om dette er et tiltak som kommer til å hjelpe imot smittespredning. Jeg tror nok det vil bety flere folk ute fordelt på færre timer av døgnet, sier han. 

SKEPTISK. Hulen-leder Christian Midthun tror ikke de nye skjenkereglene vil redusere smittefare.

–Når hele byen i tillegg skal hjem rundt tolv-halv ett, øker det jo også kontakten mellom folk. 

Færre konsertbilletter

Midthun forteller at de fleste konserter på Hulen pleier å være ferdig rundt midnatt, så dette har ikke så mye å si for scenens høstprogram. 

Men billettene blir færre. 

–Vi har hele tiden planlagt for at det blir et rart semester, med koronautbrudd og smittevernsregler og det hele. Vi kommer fortsatt til å kjøre på med konserter og arrangementer, men med begrenset kapasitet, forteller Hulen-lederen. 

NÆRKONTAKT. Leder for Hulen, Christian Midthun, frykter at de nye skjenkereglene vil øke kontakten mellom folk. FOTO: BENEDIKTE IVERSEN / HULEN.

–Vi kan ikke akkurat selge konsertbilletter der halvparten av publikummet må stå bak en vegg.

Usikker på fadderuka

Kapasiteten på Hulen har naturlig nok vært veldig nedsatt siden mars, og Midthun ser for seg at det blir enda strammere med de nye skjenkereglene som trer i kraft ved midnatt. 

–Det er klart vi kommer til å merke det når vi taper timer med inntekter fra alkoholsalg hver kveld, sier han. 

I løpet av fadderuka skal flere faddergruppa etter planen innom arrangementer på Hulen, mange på kveldstid og etter klokka 00.00. 

MISTER INNTEKTER. Hulen-leder Midthun forteller at konsertscenen nå mister inntekter fra alkoholsalg, men ikke noe særlig fra fadderuka.

Midthun er usikker på hvorvidt dette vil kunne gjennomføres nå. 

–Jeg er usikker på hvorvidt de nye skjenkereglene gjelder for private arrangementer også, som jo fadderarrangementene er. Det må vi se på, forteller han. 

–Vi har uansett ikke belaget oss på noe særlig med inntekter fra fadderuka. På grunn av reglene som har vært en stund nå, visste vi jo at det kom til å bli redusert uansett, sier Midthun avslutningsvis. 

Powered by Labrador CMS