Jusstudent jobber for at kjente personer skal kunne kle på seg selv

Trond Torsvik var lei av kjedelige deltidsjobber, og laget like så greit sin egen jobb med eget klesmerke.

TRYKKER FOR HÅND. Trond Torsvik (27) viser fram hvordan han trykker klærne. FOTO: Nora Elvestad
TRYKKER FOR HÅND. Trond Torsvik (27) viser fram hvordan han trykker klærne. FOTO: Nora Elvestad
Publisert Sist oppdatert

Inn døra på studentsenteret kommer en skikkelse med et lurt smil om munnen og Kurt Nilsens ansikt på genseren. Det er Trond Torsvik (27). Som sisteårsstudent ved Det Juridiske fakultet, har han også en litt uvanlig deltidsjobb.

Torsvik lager klær med trykk under merkenavnet «James Trond». Klærne har skapt interesse både blant politikere og andre kjente personligheter.

– Mitt samfunnsoppdrag er at politikere skal kunne kle på seg selv, sier Torsvik.

Han var lei av kjedelige deltidsjobber, og laget like så greit sin egen jobb med eget klesmerke.

– Også syns jeg det var litt kjedelig å være student, så jeg ville gjøre noe gøy ved siden av, og da begynte jeg med dette, forteller han videre.

Dagsnytt 18, NRK P2 og det norske demokratiet er noen av inspirasjonskildene bak konseptet.

– Der kommer det fram mye personlighet. Det er dessuten gøy å bidra med noe. Jeg vet at klærne ofte skaper debatt blant de som går med dem,  og det syns jeg er veldig bra, sier jusstudenten.

Petter Northug-klær til Sverige

Torsvik forteller videre at han har solgt gensere til hele landet. De selges til alt fra små steder oppi nord, og langt ned i sør, men det meste av salget går til Oslo.

– Jeg har også sendt gensere til utlandet. Det var noen svensker som ville ha Petter Northug-klær, også har det vært noen nordmenn i utlandet som har kjøpt gensere.

Siden han startet opp bedriften for rundt fire år siden, har han solgt over tusen gensere. Gjennom arbeidet har han fått mye oppmerksomhet, også fra dem som er avbildet. 

– I sommer ble jeg tatt med på kontoret til Jan Bøhler på stortinget, der hadde han på seg t-skjorten med seg selv på. Bård Hoksrud fra Frp har en genser med seg selv på. Det har også kulturministeren, statsministeren og Olav Thon. Jeg husker aldri alle, men det er en del, forteller han.

Negative reaksjoner er uteblitt

Torsvik kan ikke huske at det har vært noen nevneverdige negative reaksjoner på klærne hans. 

SAMLER PÅ BILDER. Torsvik samler på bilder av folk som har kledd på seg selv med klærne hans. FOTO: Nora Elvestad
SAMLER PÅ BILDER. Torsvik samler på bilder av folk som har kledd på seg selv med klærne hans. FOTO: Nora Elvestad

– Nei, det har ikke blitt så mye, men det er noen ganger heftige krangler i kommentarfelter. Spesielt rundt den Listhauggenseren.

Genseren viser et manipulert bilde av tidligere innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) iført hijab. I perioden hun satt i denne ministerposten fremmet Listhaug forslag for forbud av hijab i barneskolen i tillegg til å uttrykke skarp kritikk mot klesplagget gjentatte ganger. 

– Det bildet jeg har laget var vist på storskjerm under en Honningbarnakonsert på Slottsfjellfestivalen. Det var ikke Listhaug så hypp på å kommentere. 

Torsvik forteller at han likevel forsøkte å få tak i henne da hun var ved valgbodene på Torgallmenningen, men at han ikke kom til. 

– Sikkerhetsvaktene ville ikke ha meg der, sier han med en humoristisk tone.

– Ikke bare morro

Torsvik gjør all produksjon på egenhånd hjemme på rommet i kollektivet. Der er genserne og verktøyene er gjemt bak en lang gardin.

Jusstudenten kan fortelle at det har vært perioder der han har lurt på om han skulle funnet seg en jobb uten ansvar til en hver tid.

– Med denne typen arbeid klarer man ikke helt å koble ut. Samtidig kan jeg se på bildene av de ulike folkene som har fått gleden av å kle på seg selv, og da blir jeg med en gang påminnet om hvorfor jeg gjør dette her, sier han. 

Powered by Labrador CMS