Kultur

Rekordmange påmeldte til Rosa sløyfe-løpet

Torsdag 5. oktober var det duket for det som er blitt en årlig tradisjon i Bergen, Rosa Sløyfe-løpet. Blant de påmeldte var det flere studenter som skulle løpe.

Publisert Sist oppdatert

Rosa sløyfe-løpet:

  • Første løp ble arrangert i Oslo i 2016 med 1500 påmeldte.
  • Det er tredje gangen Rosa sløyfe-løpet arrangeres i Bergen.
  • I år er det ti slike løp i hele landet i løpet av oktober.
  • Byene som er med er: Bergen, Haugesund, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Skien, Tromsø, Trondheim, Ålesund og Bodø. De to sistnevnte er nykommerne i år.

I Bergen var det over 3400 påmeldte torsdag ettermiddag. Det er ny rekord for byen.

– I fjor var det 3011 påmeldte, så den rekorden er jo slått. Det er helt fantastisk, sier kommunikasjonsansvarlig i Springtime, Eivind Bye.

Han har vært med på å arrangere alle løpene siden oppstart i Oslo i 2016. Årets aksjon går til persontilpasset brystkreftbehandling som betyr at hver enkelt skal få den behandlingen de responderer best på.

Løpet startet og sluttet ved Festplassen i Bergen sentrum, og man kunne velge å løpe en lang eller en kort løype. Bye forteller at løpet skal være for alle, og han opplever at det er mange rørende historier blant de som deltar.

– Vi hadde jo en historie om en dame, der hele arbeidsplassen var med og trillet henne i rullestol. Hun var ganske syk og døde noen uker senere. Året etter gikk hele arbeidsplassen til minne for henne. Det er mange slike historier som gjør dette til et veldig spesielt løp, forteller Bye.

Rosa fra topp til tå

I et hav av mennesker kledd i rosa fra topp til tå, var det både unge og gamle som gjorde seg klare for å løpe torsdag kveld. Det var mange som hadde nyttet anledningen til å kle seg i festlige rosa antrekk.

I folkemengden stod studentene Ingrid Helander og Ingrid Storheim og var med på oppvarmingen før løpet.

– Det var Ingrid som inviterte meg, og så syns jeg det er gøy at pengene går uavkortet til Brystkreftforeningen, forteller Storheim.

Det er første gang de deltar i løpet, og mener det er fint at man setter fokus på brystkreft.

– Det viser jo at det virker når så mange møter opp, forteller Helander.

ROSA: Juss-studenten Ingrid Helander og eiendomsmeglerstudent Ingrid Storheim hadde kledd seg i rosa for anledningen torsdag kveld.
ROSA: Juss-studenten Ingrid Helander og eiendomsmeglerstudent Ingrid Storheim hadde kledd seg i rosa for anledningen torsdag kveld.

Storheim forteller at en venninne har en mor som har hatt brystkreft, og at det er noe hun tenkte på i forkant av løpet.

Går for seier

De var ikke de eneste studentene som hadde tatt turen for å løpe. Olav Meling Spikkeland og Matias Førde studerer faglærer i kroppsøving og idrettsfag ved Høgskulen på Vestlandet, og tok løpet som en treningsøkt.

– Det støtter en god sak, og vi liker å løpe, det er jo to fluer i en smekk, sier Førde.

Kompisene så arrangementet på Facebook samme dag som løpet skulle være, og valgte å slenge seg på.

– Det er ikke helt nytt for meg, for jeg var med å løpte i fjor i Kristiansand, forteller Spikkeland.

– Vi går for seier, avslutter Førde.

Powered by Labrador CMS