Selmas lag løp 19 kilometer fra Ulriken til Fløyen

Forrige gang løpet ble arrangert vant laget fra Det juridiske fakultet. Nå lover NHH at de skal slå tilbake.

Publisert Sist oppdatert

I år ble Viddenstafetten arrangert for tredje gang. De siste to årene har løpet blitt avlyst på grunn av dårlig vær, men dette året er det ingen unntak.

– Det er meldt bedre vær i år. I tillegg har vi en plan B om været ikke er med oss, slik at stafetten vil bli gjennomført uansett, sier leder for stafettkomiteen ved NHHS, Vetle Lunde, i forkant av arrangementet.

Løpet starter ved Montana, og deltakerne skal løpe 19,5 kilometer fordelt på seks etapper. I mål blir det også matservering til deltakerene.

– Vi i komiteen er ute og setter løypen klokken syv om morgenen, og forsikrer oss at alt ser greit ut. Til sammen er vi rundt ti stykker som står for organisering på søndagen, forteller Lunde.

Det er ingen tvil om at konkurranseinstinktet er på plass.

HARDT. 19 kilometer i ulendt terreng er ikke for pyser. Her fra stafetten i 2016. FOTO: Stafkom, NHHS

– For tre år siden vant Lovstafetten. Vi kan ikke akseptere at det skjer igjen, så NHH har gruppert seg og skal sette dem på plass i år. Jeg kan også tilføye at Medisin har et farlig lag.

Selvsagt handler det ikke bare om å vinne. Lunde sier også at bare å delta på ferden blir et eventyr.

Les også: Studenten Sara (26) blir ordfører

– Det blir en søndag uten kjas, mas og det vanlige student-helgelivet. Vi ønsker å sammensveise alle løpeglade studenter i Bergen by.

Vil slå NHH

Jusstudenten Selma Dommerud vant stafetten sammen med Lovstafetten sitt damelag forrige gang NHHS arrangerte Viddenstafetten i 2016. Hun ble da tatt ut til å løpe etappe fire, men i år har hun ikke meldt seg på.

– Det var kjempegøy å være med, men ganske hardt. Jeg har et stort konkurranseinstinkt, så jeg var ganske sliten etterpå.

Viddenstafetten er organisert slik at du går med en gruppe medløpere til etappen din, noe som Dommerud synes er veldig positivt. Hun forteller at hun aldri drev med løping før hun begynte på lovstafetten.

– Det å være med er veldig sosialt. Lovstafetten har vært mitt sosiale liv på jussen. Sett bort fra det har vi jo alltid et mål om å slå NHH, slår Dommerud fast.

– Det lukter gull
TIDLIGERE VINNER: Jusstudent Selma Dommerud var ikke påmeldt i år, men håpte Lovstafetten likevel skulle ta seieren.

Førstegangsløper Knut Henrik Tjøstheim grep muligheten til å være med på NHH-laget på Viddenstafetten i år, ettersom han takket nei i 2016. I forkant av arrangementet hadde Tjøstheim forventinger om seier.

– Jeg håper at laget mitt kan være med å kjempe om seieren. Det ryktes at det er mange spreke lag som stiller, men lagkameratene mine er i sjeldent god form, så det lukter gull, sa han den gang.

Les også: Deler ut gratisavis med gladnyheter

Les også: Beboere på Brann stadion våkner om natta og bader i svette

Powered by Labrador CMS