Strømmetips i en tung høst

Er du i karantene, og leter etter en distraksjon fra en ellers skummel virkelighet? Eller leter du bare etter noe annet å se enn «The Office» for hundrede gang? Da kan disse fem strømmetipsene komme godt med.

STRØM DEG BORT. Disse fem tipsene gjør selv den tyngste høst litt lettere.
Publisert Sist oppdatert

Det har snart gått et halvt år siden landet måtte stenge på grunn av virusspredningen, og det er ikke få av oss som sitter med følelsen av å ha runda Netflix flere ganger. Uansett om du er i karantene eller bare lider av den pågående kulturtørken, kan det være nyttig å finne noe nytt som kan distrahere og underholde i en ellers mørk tid. Her er fem filmer og serier som raskt tar knekken på brakkesyken.

Hamilton (Disney +)

Strømmetjenesten Disney + er endelig lansert i Norge, og her er musikalfenomenet «Hamilton» verdt å sjekke ut.

Musikalen forteller historien om USAs første finansminister Alexander Hamilton. Ja, det høres ubeskrivelig kjedelig ut, men bak fasaden ligger en fortelling om ambisjon, revolusjon og svik presentert gjennom moderne hip-hop, rap og R&B som vil overbevise selv de mest skeptiske musikalhatere. Stykket er fylt med non-stop action og fengende musikk som garantert vil klistre seg til hjernen i månedsvis. En smartere og mer detaljert musikal skal du lete lenge etter.

Somebody Feed Phil (3 sesonger, Netflix)

Gikk årets planer om utenlandstur i vasken? Fortvil ikke! Matmoms og verdensborger Phil Rosenthal tar deg med på en kulinarisk reise gjennom en verden av ukjente smaker og nye opplevelser. Phil besøker byer som Dublin, Venezia, Bangkok, Seoul og Cape Town, og bryter brød med nye og gamle venner underveis. Etter tre sesonger oppleves ikke den avlyste backpackingturen like tungt lenger.

I’m Thinking of Ending Things (Netflix)

Charlie Kaufmans nyeste film er et surrealistisk mesterverk som vil både forvirre og frustrere. Filmens ytre handling er ukomplisert, men sporer raskt av, og muterer til en mørk blanding av drama, thriller, skrekk, komedie og til og med musikal.

Kanskje høres ikke dette særlig lystig ut, og det er det strengt tatt ikke, men Kaufman presterer å suge publikum inn i en drømmende tankestrøm som etterlater stort rom for tolkning og refleksjon.

Master of None (2 sesonger, Netflix)

Om du savner en hverdag uten munnbind, antibac og én meters avstand, vil «Master of None» gi den etterlengtede godfølelsen vi alle trenger. Serien følger den 30-år-gamle skuespilleren Dev Shah gjennom hans romantiske, personlige og profesjonelle liv som person med minoritetsbakgrunn i New York City.

Serien presterer å balansere tematikk som rasisme, religion og umulig kjærlighet med vittig og sjarmerende humor, og har blant annet blitt belønnet med både en Golden Globe og en Emmy. 

The Big Sick (Netflix)

Sykdom og usikkerhet er nok tematikk man kanskje har lyst til å styre unna ved neste filmkveld, men den romantiske komedien «The Big Sick» byr på en mer oppløftende, original og optimistisk vri på ellers vanskelige emner.

Filmen er basert på en sann historie om den pakistanskfødte komikeren Kumail Nanjiani og den amerikanske jusstudenten Emily Gardners forbudte kjærlighet på tvers av kulturer. Da Emily brått blir lagt inn på sykehus med en ukjent sykdom må Kumail håndtere press fra flere hold. Han må velge mellom sitt livs kjærlighet og foreldrenes ønske om et arrangert ekteskap. «The Big Sick» byr på hysterisk morsomme øyeblikk og formidable skuespillerprestasjoner, kombinert med hjerteskjærende og rørende scener om et turbulent forhold med familie og den vanskelige kjærligheten.

Der har du det – fem tips som forhåpentligvis gjør høsten litt lysere. Strøm deg bort!

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS