Det ingen fortalte meg om Brussel

LUKE 15: Ingrid hadde litt andre forestillinger om hva som ville møte henne da hun bestemte seg for å flytte utenlands.

FOTO: Toril Sunde Apelthun
FOTO: Toril Sunde Apelthun
Publisert Sist oppdatert

APROPOS:

Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Da jeg flyttet til Europas politiske hovedstad, for å jobbe i Sjømannskirken, var jeg ganske uvitende om de uheldige konsekvensene dette ville ha for håret mitt. 

Jeg visste at Brussel er en politisk by med masse viktige byråkrater som løper rundt i dress og pensko, i mens de byråkratiserer, økonomiserer og redder verden. Jeg visste at alkohol konsumeres og serveres overalt, at det er trafikkork-all day-everyday og at Uber fortsatt er en greie. Jeg var forberedt på det meste, trodde jeg.

Problemene begynte å melde seg allerede på dag én. Det startet med at jeg skulle tappe meg et glass vann i fra springen, og kollegaen min skriker «Nei, IKKE! Alle vet man ikke bør drikke vannet her nede!». Det smaker for det første bassengvann, men det ryktes også at man blir «småsyk» og man kan få diare. 

Men det stopper ikke her, mine kjære venner. De ekte problemene kommer nå. Se for deg at du daglig dusjer i store mengder klor og kalk. Du tenker kanskje «Okei, er det et problem?» Svaret er ja. 

Klor gjør for det første huden og øynene like tørr som livet på savannen, og ikke minst gjør det håret ditt grønt (and not in a good way). Kalk tetter porene i huden, noe som igjen kan være grobunn for kviser. 

Kalk legger seg i håret, som fører til at det blir klebrig som lim og tungt som bly. Håret rammer bokstavelig talt inn ansiktet (and not in a good way). En prøver å redde håret fra eksistensiell krise, og dynker det i uendelige mengder med tørrsjampo. Noe som verken er bra for lommeboken eller for miljøet. 

Det er ikke det at Bergen skal skryte på seg verdens beste vannkvalitet, og det er større sannsynlighet for få diare på Askøy. Hadde jeg dog visst at Brussel ville påkostet meg 1-2 tørrsjampo-flasker i uken, ekstreme mengder fuktighetskrem og utallige bad hair days, så hadde jeg kanskje revurdert oppholdet mitt. MEN igjen da hadde jeg ikke hatt muligheten til å drikke champagne ut av pene krystallglass, i mens jeg stusser tuppene og striper etterveksten hos frisøren. Riktig så godt «instamateriale» det! Fordeler og ulemper med alt si. 

Powered by Labrador CMS