Magasin

Glem 1940, Bergen invaderes årlig

Det burde være på sin plass at du som leietaker får vite om dine nye naboer mener Tore Tang er den egentlige nasjonalsangen og at Haaland er Gud.

FOTO: Henriette Frøysland Thorkildsen
Publisert Sist oppdatert

APROPOS

Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Jeg liker vårt langstrakte land. Det er ikke så altfor ille å vokse opp her til lands.  

Man hører tidlig om de ulike stereotypene. Bergensere er høye på seg selv, er du fra Møre er du gjerrig. Du skjønner hvor jeg vil hen?

Nordlendinger banner og tror Skien er en bydel i Oslo. For å ikke glemme at ALLE på Sørlandet er dypt religiøse.  

De gamle stereotypiene kan gjentas til det kjedsommelige, men det er noe som mangler.  

Hvorfor prater ingen om Rogaland? Er vi engstelige for at oljepengene skal slutte å strømme inn hvis vi sier hva vi egentlig mener?

Slapp helt av, jeg kan ta det.

Jeg hater ikke mennesker. La det være sagt først som sist. Det betyr derimot ikke at jeg liker rogalendinger. Jeg har ingenting imot Bent Høie eller Tore Renberg. Spørsmålet er hvorfor såkalte «siddiser» får lov til å holde på sånn som de gjør utenfor sine egne fylkesgrenser?

I kollektivet hadde vi for et par uker tilbake besøk av en rotte på nattestid. Selv denne opplevelsen blekner sammenliknet med naboer som kjører Tore Tang på repeat fra onsdag ettermiddag til langt ut på søndagen. Kun avbrutt av hyppige «Breezer-race» og russemusikk fra 2014. «Hekkan, den e syge!». 

Se det for deg. Flagget med teksten «Lørdag er for gutta» er sveiset fast i veggen, Team Ingebrigtsen ses for syvende gang denne uken, og så kommer spørsmålet. «Om du ska ut i kveld? Salan, det blir vorsjjj med GUTTA!»

Mandagen blir den beste dagen i uka. Da har trollmor lagt sine elleve små siddis-troll. 

Det burde innføres lover for at huseier må oppgi naboers fødested. Det er på sin plass at du som leietaker får vite om dine nye naboer mener Tore Tang er den egentlige nasjonalsangen og at Haaland er Gud. 

Jeg må moderere meg litt. Rogaland er noe mer enn bare siddiser, men ikke nevneverdig mye. Det er bare det at man hører ikke så mye om Karmøy, Haugesund og Egersund. De plager meg ikke på samme måten.

Jeg kan bare IKKE FORSTÅ hvorfor alle fra Stavanger/Sandnes skal studere i Bergen? Det eneste som prates om er hvor sinnssykt kult det er hjemme, og folka de henger med er de samme uansett. Og med all respekt, jeg driter i at fetter’n til faren din gikk i samme klasse som moren til han i Kaizers Orchestra.

Jeg har allerede vært på Preikestolen og sett filmen Nokas. Så innreisenekt vil ikke prege meg nevneverdig. 

Powered by Labrador CMS