Apropos

Bergens fremdeles levende parasitt

Det er kult at dere har blitt trygge på dere selv.

IKKE IMPONERT. Journalist Håkon Kummermo er ikke imponert over denne samfunnsgruppen. Foto / Illustrasjon: Truls Skram Lerø
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Studvests aproposkalender – Luke 2 
Apropos er den frie spalten der Studvest-journalistene kan skrive om akkurat det de vil. Språket er ofte i muntlig form, og med et glimt i øyet. OBS! Spalten har høy forekomst av satire, sarkasme og ironi, og bør tas med en klype (noen ganger en neve) salt.

Denne frustrasjonen har blitt delt igjen og igjen de siste årene. Og det har blitt gjort en del siden da: Et tydelig lovverk ble innført i juni. Da skulle det bli andre boller!

Men det ser jo ikke ut til å hjelpe når hele Bergen sentrum fortsatt oppleves som et stort, kaotisk fareområde. 

Nå tenker du kanskje: Mener han fulle studenter? Eller aggressive måker?
Neida, her er det snakk el-sparkesyklister som grovt overvurderer sine egne evner. 

At dette skulle bli min største hjertesak er jeg ikke stolt over, men nå har jeg vært i nok nesten-ulykker på vei til butikken. 

Men jeg er en fornuftig person, og vil selvsagt legge til rette for den andre siden av saken først. 

Det er forståelig at man har et insentiv for å kjøre fort når man blir belastet for minuttet – og så er det jo litt gøy å kjøre fort.

Nå som den ryddige objektiviteten er unnagjort kan vi se på alle grunnene imot villmannsferden. 

For det første burde det ikke være nødvendig å gå rundt med en slags paranoia over å plutselig bli kjørt ned av en el-sparkesykkel entusiast i hockeystilling med dårlig tid.  

Men det gjør vi. Fortsatt, selv et halvt år etter lovendring.

I tillegg oppfattes klaringene på forbikjøringene mindre enn før. Det er kult at dere har blitt trygge på dere selv med kjøringen, og at dere kan være litt dristige langs fortauet. Men det rettferdiggjør ikke forbikjørings manøvre som selv Rudolf Blodstrupmoen hadde reagert på. 

Og så er det jo en spesiell følelse å bli brukt som slalåm -markører i det dere durer over brosteinen på tettpakkede gågater. Vi setter ikke pris på det. Bare innse at dette aldri vil bli en OL-gren, og vennligst slutt med satsingen.

En sparkesykkel i seg selv er jo ikke så farlig. De har to små hjul og en lett gjenkjennelig farge, men i hendene på rett person kan de ødelegge dagen for ganske mange. 

Det kan godt virke som jeg maler fanden på veggen her.

Men hvordan skulle jeg gjort det når fanden er så opptatt med å kjøre ned fotgjengere?

Powered by Labrador CMS