Kunnskapsdepartementet deles i to: Iselin Nybø (V) blir statsråd for forskning og høyere utdanning.

Iselin Nybø (V) blir ny minister for forskning og høyere utdanning. Foto: Mari Halvorsen (Venstre)


I helgen sa Venstre ja til å gå i regjering sammen med Høyre og Fremskrittspartiet. I dag ble den nye regjeringskabalen presenteres foran slottet, etter et ekstraordinært møte med Kongen i Statsråd.

Erna Solberg og hennes nye regjering gikk ut på Slottsplassen i dag klokken 14:15. Det nye mannskapet består av en utvidet regjering med fem helt nye statsråder. Det er også fem som har fått ny tittel og med den nytt ansvar.

Røe Isaksen byttes ut

Onsdag ble det også klart at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) byttes ut med Iselin Nybø fra Venstre, men hun får kun halve Kunnskapsdepartementet. I likhet med Stoltenbergs forrige regjering deler nå Erna Solberg Kunnskapsdepartementet i to.

Les også: Dette vil den nye regjeringen gjøre for studentene

Nybø blir minister for forskning og høyrere utdanning, mens nåværende kommunal- og moderniseringsmister Jan Tore Sanner (H) får ansvar for skole og barnehage. I tillegg overtar han integreringsansvaret fra Sylvi Listhaug (FRP).

Utdannelse fra UiB

Torbjørn Røe Isaksen (H), som har ledet Kunnskapsdepartementet siden Høyre vant valget i 2013, blir ny næringsminister.

I en pressemelding takker Norsk Studentorganisasjon (NSO) Røe Isaksen og øvrig politisk ledelse for jobben de har gjort de siste fire årne. NSO-leder Mats Beldo påpeker i samme pressemelding at de ser frem til samarbeidet med Nybø.

– Det har skjedd mye bra for norsk høyere utdanning i de siste fire årene. Vi er spente på fortsettelsen, men har stor tro på at Nybø vil fortsette å lytte til studentene i sin nye rolle som statsråd, sier Beldo.

Nybø har tidligere vært bystyremedlem for Venstre i Stavanger. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen og frem til valget i fjor høst var hun nestleder for Stortingets Utdanningskomité, men hun falt ut da hun ikke ble gjenvalgt til Stortinget.

Kommentarer

kommentarer