Utvidet ølsalg er et av løftene til den nye regjeringen med Høyre, Frp og Venstre. Flere andre løfter kan få konsekvenser for studenter.

ØLSALG: Får regjeringen det som de vil, får du tre timer ekstra på deg til å kjøpe øl på lørdagen.


Søndag ble det klart at Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre danner regjering. De la fram regjeringsplattformen, som er en oversikt over det regjeringen ønsker å gjøre.

I regjeringsplattformens avsnitt om studentvelferd står det: «For at retten til utdanning skal være reell, er det viktig med en god studiefinansiering og et godt velferdstilbud til studenter. Alle skal kunne ta høyere utdanning uavhengig av bakgrunn, økonomi og bosted».

Lover flere studentboliger

Studvest har plukket ut noen av punktene fra regjeringsplattformen som kan få betydning for studenter:

  • Regjeringen vil åpne opp for at butikker kan selge alkohol til klokken 21 i både hverdager og lørdager. De vil også gjøre det mulig for Vinmonopolet å utvide sine åpningstider.
  • I plattformen skriver regjeringen at de ønsker å «styrke arbeidet med oppfølging av studentenes psykiske helse».
  • Opptrappingen til 11-måneders studiestøtte vil fortsette. Opptrappingen startet i 2016, og regjeringen har ønsket å innføre dette gradvis. Nå melder de altså at de ønsker å fortsette med den gradvise innføringen av 11-måneders studiestøtte.
  • Regjeringen lover også å bygge flere studentboliger, og vil dessuten starte en prøveordning med kombinerte omsorgs- og studentboliger.
  • De tar også til orde for at studenter i større grad skal få relevant arbeidspraksis gjennom studiene.
  • Studenter med barn vil få bedre støtteordninger.
  • Det skal ikke tillates bruk av ansiktsdekkende plagg i barnehage og undervisningssituasjoner.

FORNØYD: Leder av NSO, Mats Beldo, sier han er glad for at studentenes ønsker er blitt lyttet til av den nye regjeringen. Foto: Lene Risholt Thorbjørnsen

NSO er fornøyde

Norsk studentorganisasjon (NSO) skriver i en pressemelding at de er fornøyd med regjeringens løfter.

– Vi er glad Høyre, FrP og Venstre, har lyttet til mange av studentens ønsker, og håper på en fortsatt offensiv satsing på kunnskap, sier leder i NSO, Mats Beldo, i pressemeldingen.

Han sier videre at han håper på at løftene vil føre til en bedre studentøkonomi, høyere kvalitet i utdanningen og en tryggere studiehverdag.

– Studentene har forslagene. Nå blir det opp til Norges nye regjering og storting å vise dette i vedtak og budsjetter, sier Beldo i pressemeldingen.

Kommentarer

kommentarer